07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Akşener İYİ Parti’nin Oy Oranını Açıkladı
Akşener İYİ Parti’nin Oy Oranını Açıkladı

Akşener İYİ Parti’nin Oy Oranını Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti’nin çok önemli bir seçmen potansiyeli yakaladığını belirterek, ciddi bir kamuoyu araştırma şirketine yaptırdıkları ankette “oy vereceğim” diyenlerin yüzde 19 civarında olduğunu söyledi.

Akşener İYİ Parti’nin Oy Oranını Açıkladı

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, bugünkü köşesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesi taşıdı. Bulut, Akşener’in yaptırdıkları ankette İYİ Parti’ye “oy vereceğim” diyenlerin yüzde 19 civarında olduğunu söylediğini aktardı.

 

Arslan Bulut’un yazısının ilgili bölümüş şöyle:

Akşener, İyi Parti’nin çok önemli bir seçmen potansiyeli yakaladığını, ciddi bir kamuoyu araştırma şirketine yaptırdıkları ankette “oy vereceğim” diyenlerin yüzde 19 civarında olduğunu, buna yakın bir oranda da “oy verebilirim” diyenler bulunduğunu, Türkiye’nin geleceği adına bu şansın iyi değerlendirilerek bu gücün ve emeklerin heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

Partisinin resmi kuruluş sürecinde çok ciddi bir engelleme yapılacağını öğrendiğini, bu sorunu aşmak için bizzat girişimde bulunduğunu anlatan Akşener, yazılmamak kaydıyla önemli bilgiler verdi.

Akşener, yeni sistemde kendisinin milletvekili adayı olmayacağını da belirterek, “Benim önceliğim, İyi Parti’nin parlamentoda çok güçlü ve nitelikli bir kadro ile temsil edilmesidir.” dedi ve uyarılarımın yerinde ve zamanında olduğunu, eleştirilerden çok faydalandığını belirtti.

Akşener, son olarak “Bakın ne söyleyeceğim, İyi Parti’nin kuruluş sürecinde, hiçbir yabancı misyon temsilcisi ile görüşmedim, ayrıca hiçbir gizli görüşme de yapmadım.” dedi.

Akşener, bu sözlerle herhalde “Proje Parti” eleştirilerine cevap vermek istedi.