07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’liler HDP’lilere Bıçakla Saldırdı
AKP’liler HDP’lilere Bıçakla Saldırdı

AKP’liler HDP’lilere Bıçakla Saldırdı

Brüksel’de referandum oylaması sürerken Türkiye Başkonsolosluğu yakınlarında seçmenler arasında kavga çıktı. “Evet” afişlemesi yapan 3 kişi, biri kadın 3 HDP’liyi bıçakladı. Olayın ardından AKP’liler ile Kürt kökenli Türk vatandaşları arasında gerilim yaşandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Başkonsolosluk binasında düzenlenen anayasa değişikliği referandumu oylaması sırasında bina önünde seçmenler arasında kavga çıktı. İlk belirlemelere göre kavgada biri kadın 3 kişi bıçaklanarak yaralandı.

Belçika’da daha önce Brüksel’de Rue Montoyer’de bulunan konsolosluk önünde kamyonetle “Evet” propagandası yapılmasının ve Türklerin yoğun olduğu Schaerbeek ve Saint Josse belediyelerinde üzerinde Erdoğan’ın fotoğrafının ve “Evet” ifadesinin yer aldığı çıkartmaların yarattığı gerginlik dün zirveye tırmandı.

1’i ağır 3 HDP’li bıçakla yaralandı

Çıkartmaların ve agresif propagandaların arkasında bulunduğu belirtilen Mehmet Kargılı  ile yanındaki 2 kişi çıkartmaları yapıştırırken kendisine müdahale etmek isteyen HDP’lileri bıçakladı. Saldırıda Sultan Uğraş, Mahmut Yaşar ve Hasan Acar yaralandı. Yaralı Sultan Uğraş’ın durumunun ağır olduğu belirtildi. Olaya müdahale eden Belçika polisi, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ifade etti. “Ciddi bir olayın” yaşandığını açıklayan Brüksel polis sözcüsü İlse Van de Keere, soruşturma başlatıldığını bildirdi. Brüksel Savcılığının  ayrıntılı bir açıklama yapacağı belirtildi.

 

“Türkiye’deki problemlerin ülkemize ithaline izin vermeyeceğiz”

Olayın ardından 3 kişinin bıçaklanmasına tepki gösteren Kürt kökenli yurttaşlar, başkonsolosluk binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Konsolosluk önünde AKP yanlıları ile Kürt kökenli Türkiye vatandaşları birbirlerine sloganlarla tepki gösterdi. Polisin araya girmesiyle taraflar dağıldı. Belçika Başbakanı Charles Michel de saldırıyı kınadı ve “Belçika hükümetinin Türkiye’deki problemlerin Belçika’ya ithal edilmesi konusunda kesinlikle sıfır hoşgörü gösterdiğinin” altını çizdi. Michel, oluşturulan kriz merkezinde durumu bizzat kendisi yakından takip etti.