07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’li Başkana Silahlı Saldırı
AKP’li Başkana Silahlı Saldırı

AKP’li Başkana Silahlı Saldırı

Niğde’nin Altunhisar İlçe Belediye Başkanı AKP’li Erdal Sarı silahlı saldırıya uğradı. Başkan Sarı kolundan, o sırada meydandan geçen 12 yaşındaki Celil Acar da başından ağır yaralandı. Saldırgan Bayram Ö.’nün denetimli serbestlik yasası ile tahliye olduğu öğrenildi.

Olay saat 12.00 sıralarında meydana geldi. İlçe meydanında yaya olarak giden Başkan Erdal Sarı ile karşılaşan Bayram Ö., üzerinde taşıdığı tabancasını çekerek 4 el peş peşe ateş etti. Başkan Sarı kolundan yaralanırken, o sırada olay yerinden geçen orta okul öğrencisi Celil Acar’ın da başına kurşun isabet etti.

Saldırgan kaçarken, yaralanan Başkan Erdal Sarı ile durumu ağır olan Celil Acar, yapılan müdahalenin ardından kaldırıldığı Niğde Ömer Hasildemir Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Celil Acar’ın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirilirken, kaçan saldırgan aranıyor.

Başkan Sarı’nın ifadesinde saldırgan Bayram Ö.’yü tanımadığı ve neden aldırdığını bilmediğini söylediği belirtildi.

VALİ: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ile ortaokul öğrencisi Celil Acer’in vurulmasıyla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak soruşturulduğunu açıkladı. Vali Peynircioğlu, “Bugün öğle saatlerinde Altunhisar ilçesi Belediye Başkanımız Erdal Sarı’ya maalesef silahlı bir saldırı girişiminde bulunuldu. Kendisi kolundan yaralandı hayati tehlikesi yok. Bu olayda 14 yaşında bir çocuğumuz da yaralandı. Ameliyatta şu anda doktorlar tedavisi ile ilgileniyor. İkisine de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Fail belli, bununla ilgili emniyet ve jandarma personelimiz bununla ilgili çalışma sürdürüyor. Olayın sebebi hakkında bir bilgimiz yok” dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANMIŞ

Saldırı sırasında Başkan Erdal Sarı ile birlikte olan Sağlık Mahallesi muhtarı Adil Kirazcı, gözleri önünde yaşanan olayı şöyle anlattı; “Belediye Başkanı Erdal Sarı ile beraber oturuyorduk. Şüpheli, başkanın önüne geçti ‘Başkan seni vuracağım’ dedi. Silahı çıkarıp ateş etmeye çalıştı ilk başta silah tutukluk yaptı. Tekrar mermiyi namluya sürdüğünde silah o zaman ateş aldı. Vuran şahsı tanıyorum. Denetimli serbestlikten yararlanıp tahliye olan biri. Aralarında husumet yoktu.”