07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’de Yolsuzluk Gerilimi
AKP’de Yolsuzluk Gerilimi

AKP’de Yolsuzluk Gerilimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “benden önce yolsuzluklar varmış. Bu geride kaldı, ben bunun takipçisiyim. Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım” sözlerine selefi Faruk çelik’ten ağır yanıt geldi: Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa bir şey gereğini yapar.

AKP’de Yolsuzluk Gerilimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da bayram tatili sırasında çok konuşulacak açıklamalar yapmıştı. Fakıbaba, kendinden önce bakanlık koltuğunda oturan Faruk Çelik’in dönemini hedef alıp, usulsüz ve sahte faturayla destek alanları da uyarıp şu ifadeleri kullanmıştı:

“Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım”

“Bizim için üreten adam önemlidir. Tapu sahibi İstanbul’da başka bir işle uğraşıyor. Ama ben gübre, mazot primlerini tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlayı işleten farklı bir insan, bundan niye vazgeçildi. Benden önce yolsuzluklar varmış ve usulsüz faturalar ile destekleme alanlar olmuş. Bu geride kaldı, ben bunun takipçisiyim. Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım. Fatura yolsuzluğu yapsın, onun cezasının ne olduğunu sayın valim ona gösterecektir. Onun için yolsuzluk yok kardeşim. Biz üreticiye vereceğiz. Eğer yolsuzluk yapan beş, on kuruşa aldanan ve sahte bir firmadan fatura alan insanda suçludur, o sahte faturayı veren şebekede suçludur. Bu konuda gerekli tedbirleri alacağız.”

Faruk Çelik’ten sert yanıt:Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir

Fakıbaba’nın selefi AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ise, kendisine yönelik yolsuzluk iddialarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Çelik “Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa birşey gereğini yapar.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ‘yolsuzluk’ iddialarının ardından sözlerinin çarpırıldığını öne sürerek, sadece sahte fatura düzenleyen bir kaç şirketi kast ettiğini söylemişti.