07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’de Gül Gibi Kriz
AKP’de Gül Gibi Kriz

AKP’de Gül Gibi Kriz

Deniz Baykal’ın 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası adayları arasında adını geçirdiği 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e AKP’den “Açıklama yapıp spekülasyonları bitir” çağrısı geldi.

AKP’de Gül Gibi Kriz

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  “Sayın Gül ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Sayın Gül’ün bu spekülasyonları behemahal (mutlaka) bitirmesi gerekir. Sayın Gül’ün net olmadığından dolayı da böyle sorularla karşılaşıyor. Eğer rahatsızsa böyle sorulardan net bir şekilde cevabını vermesi gerekir. Yok rahatsız değilse, cevapsız bıraktığı takdirde herkes bu soruyu her zaman sorma ve bununla da muhatap olmayla karşı karşıya kalacaktır. Benim tanıdığım Sayın Gül buna net bir cevap vermelidir” dedi.

Elitaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Davadan ayrılanlar iflah olmamıştır” mesajına ilişkin de, “Alan almıştır diye tahmin ediyorum. Bu davadan ayrılanların veya ihanet yoluna doğru giderleri bugün kim hatırlıyor? Sayın Cumhurbaşkanı isimlerini anmasa tarihte küçük bir nokta bile olmayacak durumdalar, belki böyle sayın Cumhurbaşkanı’nın verdiği mesaj, mesajın sahipleri mesajı almıştır diye düşünüyorum” dedi.

Erdoğan, CHP Antalya milletvekili Baykal’ın “Abdullah Gül yüzde 49’un adayı olabir” açıklamalarına ilişkin soruya, “Onu değerlendirmeye gereksiz buluyorum. Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın.” dedi.