07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’de Akşener Paniği
AKP’de Akşener Paniği

AKP’de Akşener Paniği

Parti kurma hazırlıklarını sürdüren Meral Akşener’in 7-8 AKP milletvekili ile temasta olduğu ortaya çıktı. O vekillerden biri kabinedeki son revizyonla bakan yapılınca vazgeçti. O ismin kim olduğu ise henüz açıklanmadı.

AKP’de Akşener Paniği

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre, Parti kurma hazırlıklarını sürdüren Meral Akşener, 20 milletvekilini saflarına katarak Meclis’te grup kurmayı hedeflerken; bazı AKP’li milletvekillerini de yakın markaja aldı. Akşener’in Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerden yanına çekeceği 20 milletvekiliyle grup kurma hedefi nedeniyle gözler hangi partilerden milletvekili alabileceği kulislerine çevrildi. Akşener’in, AKP’li 7-8 milletvekiliyle temas kurduğu, bu vekilleri kuracağı partiye katılmaları için ikna etmeye çalıştığı kaydedildi.

AKP’li vekil bakan yapılınca vazgeçti

Temaslar sürerken ilginç bir gelişme de yaşandığı öğrenildi. Meclis kulislerinde, kabine revizyonundan önce bir AKP’li milletvekilinin Akşener’e olumlu mesajlar gönderdiği kaydedildi. Ancak bu milletvekili, hiç beklemedik şekilde son kabine revizyonunda bakan olarak kabineye girdi. Bu gelişmenin ardından ise iki taraf arasındaki temasın kesildiği kaydedildi. AKP Genel Merkezi’nin ise söz konusu teması kabine değişikliğinden sonra öğrendiği, bakanın tavrının bundan sonra ne olacağına ilişkin gözlem yaptığı konuşuluyor.