07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP Fetvacısı: Tövbe Eden FETÖ’cü Affedilsin
AKP Fetvacısı: Tövbe Eden FETÖ’cü Affedilsin

AKP Fetvacısı: Tövbe Eden FETÖ’cü Affedilsin

Daha önce “17 – 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet” operasyonlarının ardından “Yolsuzluk hırsızlık değildir” ve “başkanlık sistemi İslam’a uygundur” diyerek halifelik fetvası veren “AKP’nin fetvacısı” olarak bilinen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman‘dan yine çok tartışılacak bir fetva geldi.. Karaman bugünkü köşesinde; “pişman” olan FETÖ mensuplarına bir fırsat verilmesi gerektiğini yazdı.

Karaman’ın Yeni Şafak’taki yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Tövbe eden FETÖ’cü’ye bir fırsat verilsin”

(…) Bu durumda insaf, selim akıl ve kalp sahibi olanların isteyecekleri şey şu olabilir:

Araştırma ve inceleme komisyonları sağlam üyelerden oluşsun, yeteri kadar çok olsun, işlerini mümkün olduğu kadar hızlandırsınlar, masum olanlar bir an önce tespit edilsin ve haklarına kavuşsunlar.

Tespit edilebilirse gerçekten pişman olan, tövbe eden, bundan sonra ilişkisini kesmeye azmedenlere de bir fırsat verilsin.

Allah milleti ve memleketi bütün kötü niyet ve kötü fiil sahiplerinin şerlerinden korusun!”

Kavakçı,Karaman’ın FETÖ için çalıştığını öne sürmüştü

Hayrettin Karaman FETÖ konusunda da çok tartışılan bir isim. Yandaş Yeni Akit gazetesine yazan eski Milletvekili Merve Kavakçı, Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın bir dönem ABD’de Cemaat için çalıştığını öne sürmüştü.

İşte Merve Kavakçı’nın Hayrettin Karaman için o iddiasını kaleme aldığı yazısından ilgili bölüm;

“ABD’de FETÖcüler için Eyalet Eyalet Geziyordu”

Eski FETÖ’cü şimdi hükümet taraftarı medyanın kaymağını götürmekle meşgul Gülerce’nin kızı FETÖ’den tutuklanmış. Kendini pek bi önemseyen eski FETÖ’cü, kim benden ne istiyor ki demeye getiriyor, kızının artık FETÖ’cü olmadığını söylüyor, e iyi o zaman, endişeye mahal yok, saklayacak bir şeyi olmayanın korkacak bir şeyi de olmaz değil mi.. Geçenlerde de günah çıkartıyordu Allah onu affetsinmiş, “valla” Allah affeder mi bilmem, ama biz affetmiyoruz. Durun bakalım daha kimler günah çıkartacak. Zamanında Amerika’da FETÖ’cülerin peşine takılıp eyalet eyalet dolaşan Hayrettin Karaman ne zaman çıkartacak, durun bakalım. Hele bi Bülent Arınç sırasını savsın da…”