07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ahmet Türk’e Tahliye Kararı
Ahmet Türk’e Tahliye Kararı

Ahmet Türk’e Tahliye Kararı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önce görevden alınan sonra tutuklanan Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk için Mardin Sulh Ceza Hakimliği tahliye kararı verdi.

Sağlık sorunları nedeniyle daha önce tutuksuz yargılanması için çağrılar yapılan ve son olarak İstanbul Adli tıp Kurumu’na gönderilen Ahmet Türk için Adli Tıp kurumunun, ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu bugün Mardin Adliyesi’ne gönderildi. Ancak yapılan incelemede Türk’ün hastalıklarını teşhis edilmiş ve tedavi süreci içinde olduğu da Adli Tıp’ça belirtildi. Konu ile ilgili bilgi veren avukat Zeynep Ceren Boztoprak, Türk’ün haftada üç gün imza vermek kaydıyla adli kontrol şartları çerçevesinde tahliye edildiğini bildirdi. Türk için ayrıca yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

Ahmet Türk’ün avukatları, tahliye edilmesi için Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Tahliye talebini değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Elazığ Cezaevi’nde bulunan Ahmet Türk’ün tahliyesine karar verdi. Ahmet Türk tahliye sonrası konuştu