07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ahmet Suçlu da Bülent ve İbrahim Masum mu?”
“Ahmet Suçlu da Bülent ve İbrahim Masum mu?”

“Ahmet Suçlu da Bülent ve İbrahim Masum mu?”

AKP yandaşı Yenisöz gazetesi bugün “Ahmet suçlu da Bülent ve İbrahim masum mu?” manşetiyle çıktı.

“Ahmet Suçlu da Bülent ve İbrahim Masum mu?”

İslamcı gazete Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı FETÖ’nün TRT yapılanmasına yönelik iddianameyle ilgili hazırladığı haberinde şu ifadeleri kullandı:

“İddianame, 2008 yılında TRT Haber Koordinatörlüğü’ne getirilen Ahmet Böken üzerinden yeni tartışmalara yol açtı. Ancak hiç kimse geçmişte Böken’i TRT’ye alan, Ahmet Koyuncu’yu Genel Müdür Yardımcısı yapan, o zamanlar TRT’nin FETÖ çiftliğine dönüştürülmesinde imzası bulunan dönemin Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile tamamı TRT’ye geçen Arınç’ın danışmanlarını gündeme getirmiyor. Soruyoruz: Atanan FETÖ’cü Ahmetler ‘suçlu’ da, atayan Bülent Arınç ve İbrahim Şahin ‘masum mu?”

“İbrahim Şahin ve Bülent Arınç ve TRT’ye geçen danışmanları masum mu?”

Yenisöz haberinde iddianamede 21 şüpheli için FETÖ üyeliği suçlamasıyla 15’er yıl yıla kadar hapis istendiğini belirtti. İtirafçılar, tanıklar ve şüphelilerin ifadeleriyle örgütün 2008 yılından itibaren TRT’ye ele geçirmeye başladığı ileri sürüldü. Gazete haberinde “Ancak ne iddianame savcısı, ne de medya bu dönemde TRT’yi yöneten İbrahim Şahin ve Bülent Arınç ile Arınç’ın TRT’ye geçen danışmanlarını gündeme getirdi.” ifadelerini kullandı.

“2008 sonrası TRT’ye alınanların yüzde 80’i FETÖ’cü”

İslamcı gazete haberini şöyle sürdürdü:

“Savcıya bilgi veren şahit, FETÖ üyelerinin 2008 yılından itibaren sistemli olarak TRT’ye yerleştirildiğini, özellikle de personelden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu’nun önderliğinde, 2008 yılından sonra alınan elamanların yüzde sekseni FETÖ şüphelisidir beyanında bulundu. Şahitlik eden kişi ‘Personel sınavlarında hep aynı isimlerin sınav komisyonunda bulunması ve 2010 KPSS yolsuzluğunda gözaltına alınan ve sorgulanan şüphelilerden çoğunun TRT mensubu olması bu iddiamı kanıtlayan örnektir’ demişti.

TRT’yi yöneten İbrahim Şahin ve Bülent Arınç ile Arınç’ın TRT’ye aldığı kişilerin büyük çoğunluğunun FETÖ’cü çıkması ve bunlardan bir bölümünün TRT’den atılması yeni bir tartışma başlattı. Gezi ve 17/25 Aralık sürecinde TRT’nin hükümete karşı silah olarak kullanılması üzerine bazı gazetecilerin Arınç’ı eleştirdiği, Arınç’ın bu gazetecilere hakaret ettiği biliniyordu. Arınç’ın müşavirlerinden biri FETÖ’den tutuklanırken, bir diğeri ise halen TRT’deki üst düzey yöneticilik görevine devam ediyor.