07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Günde 7 Eve Ateş Düştü
Bir Günde 7 Eve Ateş Düştü

Bir Günde 7 Eve Ateş Düştü

Ağrı, Van ve Hakkari’de PKK saldırdı. 6 asker ve 1 korucu şehit oldu.

Bir Günde 7 Eve Ateş Düştü

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı kırsalında PKK’lıların açtığı ateş sonucu 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Dün öğle saatlerinde PKK’lıların yol keserek tırları ateşe verdikleri bölgede operasyon başlatıldı. Bölgede sürdürülen operasyon sırasında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Tendürek Dağı kırsalında çatışmanın devam ettiği belirtildi.

Van’da PKK saldırısı: 3 asker 1 korucu şehit

TSK’dan yapılan açıklamada, “Van Çaldıran, Gülizar mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından karayolunun kesilerek üç TIR’ın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden güvenlik unsurlarımız ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler arasında çatışma meydana gelmiştir. Söz konusu çatışmada 3 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş ve dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir” bilgisi yer aldı.

Bir kötü haber de Hakkari’den

Bu arada, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca icra edilen operasyon esnasında teröristler ile çıkan çatışmada da bir asker şehit oldu. İki bölgede de devam eden operasyonlarda 9 terörist öldürüldü.