07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adil Öksüz MİT Ajanı Mı?
Adil Öksüz MİT Ajanı Mı?

Adil Öksüz MİT Ajanı Mı?

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar Başbakan Bianali Yıldırım’a Adil Öksüz‘le ilgili çarpıcı sorular sordu. Fikri Sağlar, gazeteci Zübeyir Kındıra’nın yazdığı “Şeytan’ın İmamları” kitabında Adil Öksüz’ün kod adının “timsah” olduğunu yazdığını ve serbest kalmasına da bu kimliğinin neden olduğu iddialarının gerçek olup olmadığını sordu.

Fikri sağlar Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlanmasını istediği sorular ve gerçekleri şöyle;

“FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” olduğu öne sürülen, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaçarken yakalanan Adil Öksüz’ün, serbest bırakılmasına dair hala net bir bilgiye ulaşılamamıştır. Onu kimin serbest bıraktığı ya da hâkimin önüne giderken dosyanın içini kimin boşalttığına dair soruların cevapları darbe komisyonunda dahi verilmemiştir.

16 Temmuz günü saat 15:00 sıralarında Adil Öksüz, Akıncı Üssü çevresinde kaçarken Jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı. Ancak bu aşamadan sonra Öksüz’ün serbest kalmasına neden olan garipliğin MİT ajanı olmasından kaynaklandığı iddia edilmiştir. Buna dair güçlü deliller Siyah Beyaz Yayınevi’ne ait “Şeytanın İmamları” adlı kitapta yer almaktadır. Bu iddialara göre; 10/09/2014 tarihli angaje raporunda Öksüz’ün Angajeye olumlu yanıt verdiği ve kod adı “Timsah” olduğu yer almaktadır. İşin ilginç kısmı istihbarattan herhangi bir tekzipte yayınlanmamıştır.

Bu çerçevede:

1) Adil Öksüz MİT elemanı mıdır? Kitapta yer alan belge gerçek midir? Şayet gerçek değilse neden bir tekzip yayımlanmamıştır?

2) Adil Öksüz’ün yakalandığında dosyasının devlet eli ile boşaltılıp salıverilmesi MİT elemanı olmasından mı kaynaklanmaktadır?

3) Neden kamuoyunda Adil Öksüz’ün adı geçmemektedir? Adil Öksüz planlı bir şekilde unutturulmaya mı çalışılmaktadır?

4) Adil Öksüz’ün nerede olduğunu gerçekten bilmiyor musunuz?