07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Acının Fotoğrafı

Acının Fotoğrafı

Suriye’de  Fırat Kalkanı harekatında acı haberler gelmeye devam ediyor.El Bab’da dün çıkan çatışmalarda şehit olan asker sayısı 5’e yükselmişti. Bu gün de yaralı askerlerden biri daha şahit olfu. 169 gündür devam eden Suriye’de  Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit sayısı ise 62 oldu

169’uncu gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah saatlerinde El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında IŞİD teröristleriyle askerlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda şehit ve yaralananlar oldu. Yaralanan askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne sevkedilirken, şehit askerler ise helikopter ile Gaziantep’e getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri de DEAŞ saldırısına ilişkin açıklama yaptı. TSK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

El Bab şehidi 3 ay önce evlenmiş

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin El Bab’ta sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı’nda bugün IŞİD saldırısında şehit olan uzman çavuş Gökhan Kılıç’ın 3 ay önce evlendiği ve 3 gün önce de izinden dönüp birliğine katıldığı ortaya çıktı. Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın şehit olduğu haberini, bugün öğle saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Sarıçam Mahallesi’ndeki baba evine gelen askeri yetkililer verdi.

Acının Fotoğrafı

3 ay önce Hasret Kılıç ile evlenen Gökhan Kılıç’ın şehit olduğunu duyan babası Mehmet ile annesi Fadime Kılıç fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne ile baba gözyaşlarına boğuldu. Evin olduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.Yıllık izinde olduğu ve 3 gün önce birliğine katılıp El Bab’a gittiği kaydedilen Gökhan Kılıç’ın cenazesinin yarın Adana’da toprağa verileceği bildirildi.

71421_24316_08022017155039_4

Gece saatlerinde gelen yeni bir habere göre, El Bab’da çıkan çatışmalarda bir asker daha şehit oldu ve gün içinde şehit olan asker sayısı 5’e yükseldi.

Dün 5 askerin şehit olduğu Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, sabah saatlerinde El Bab bölgesinde yine terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında, yaralı askerlerden 1’inin şehit olduğu bildirildi.
Çatışmaların son günlerde yoğunlaştığı Suriye’nin El Bab bölgesinde bu sabah IŞİD’li teröristler yine Türk askerlerinin bulunduğu alanı hedef aldı. Ayrıntıları bilinmeyen saldırıda yaralı askerler bulunduğu öğrenildi. Saldırının ardından DEAŞ hedefleri karadan ve havadan ateş altına alınırken, bölgeden tahliyesi yapılan askerlerin tedavisi için Gaziantep ve Kilis’teki hastaneler alarm durumuna geçirildi.

169 gündür devam eden Suriye’de  Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit sayısı ise 61’oldu