07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AB’den Türkiye’ye Çağrı

AB’den Türkiye’ye Çağrı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye’ye, Hollanda ve diğer AB ülkeleri ile ilişkileri daha da kötüleştirecek aşırı söylem ve eylemlerden kaçınması çağrısında bulundu.

Sputnik’in haberine göre, AB’nin Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı.Açıklamada, “Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler arasında son günlerde yaşanan tansiyonun ardından, konunun daha fazla tırmandırılmasından kaçınmak ve durumun sakinleşmesi için yollar bulmak gerekmektedir. AB üyesi ülkelerde miting ve toplantı yapılması kararları uluslararası ve ulusal kanunlarla uyumlu olarak üye ülkenin sorumluluğundadır” dendi.

‘SORUNLU KONULAR AÇIK VE DOĞRUDAN İLETİŞİM KANALLARI İLE ÇÖZÜLEBİLİR’

Açıklamada “Avrupa Komisyonu Türkiye’ye, Hollanda ve diğer AB ülkeleri ile durumu daha da kötüleştirecek aşırı söylem ve eylemlerden kaçınması çağrısında bulunuyor. Sorunlu konular ancak açık ve doğrudan iletişim kanalları yoluyla çözülebilir. Biz AB-Türkiye ilişkilerinin çıkarı için dostane girişimlerimizi sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.