07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ABD’den Yeni Saldırı Uyarısı !
ABD’den Yeni Saldırı Uyarısı !

ABD’den Yeni Saldırı Uyarısı !

İstanbul Ortaköy’deki Reina gece kulübüne düzenlenen 39 kişinin hayatını kaybettiği, 69 kişinin de yaralandığı  silahlı saldırının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’deki vatandaşlarını uyardı.

“İstanbul Ortaköy’deki Reina gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır” denilen uyarıda ABD vatandaşlarından saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları ve Amerika’da yaşayan aile bireylerini durumlarından haberdar etmeleri istendi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; açıklamada Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun “aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları ya da yabancıların yaşadığı ya da sıkça uğradığı yerlerde şiddetli saldırılarını sürdürdüğü” uyarısına da yer verilirken, Amerikan vatandaşlarına özellikle Batılılar’ın, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiği kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye ediliyor. Bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma noktaları da olduğu kaydediliyor.