07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ABD Silahları DSG’ye Ulaştı
ABD Silahları DSG’ye Ulaştı

ABD Silahları DSG’ye Ulaştı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, PYD’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ağır silah verilmesini onaylamasına Türkiye şiddetle karşı çıkarken, ABD, Rakka operasyonu kapsamında örgüte zırhlı araçlar ve ağır silahları  gönderdi bile . Sputnik’ten Hikmet Durgun’a konuşan DSG yetkilisi, dün akşam kendilerine zırhlı Hummer araçları, tank ve ağır silahların ulaştığını belirtti.

ABD Silahları DSG’ye Ulaştı

Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi gerçekleşen teslimatta zırhlı araçlar ile ağır silahlar dün akşam Kobani’nin güneyine bırakıldı. Silahlar ile zırhlı araçların DSG güçleri tarafından yürütülen Rakka operasyonunda kullanılacağı öğrenildi.

“Silahlar Rakka kentine girişte aktif olarak kullanılacak”

Sputnik’e konuşan bir DSG yetkilisi ABD’nin gönderdiği silah ve zırhlı araçların dün akşam kendilerine ulaştığını belirterek, “ABD Başkanı Donald Trump’un bize ağır silah yetkisini vermesinden sonra ABD’nin IŞİD ile mücadele kapsamında bize gönderdiği zırhlı araçlar ile ağır silahlar dün akşam ulaştı. En fazla Hummer araçlar geldi. Tanklar da geldi. Havan topları, ısı güdümlü füzeler de geldi. Silahlar ve zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından Rojava’ya sokuldu. Oradan da tırlarla Kobani ve Tel Abyad’ın güneyine (Rakka’nın kuzeyi) getirildi. Bu silahlar ve Hummer zırhlı araçlar yürütülmekte olan Rakka Operasyonu’nda kullanılacak. Rakka kentine girişte aktif olarak kullanılacak” dedi.

Türkiye tepki göstermişti

Trump’ın IŞİD’in Suriye’deki fiili başkenti Rakka’ya yönelik operasyon için YPG güçlerini ağır silahlarla donatma kararı, Türkiye’nin tepkisiyle karşılanmıştı. Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Alınan kararla ilgili endişelerimizi 16 Mayıs’ta Başkan Trump’a ileteceğim. Temenni ederim ki yanlıştan bir an önce dönülür” demişti.