07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “ABD İçin En Büyük Tehlike Türkiye”
“ABD İçin En Büyük Tehlike Türkiye”

“ABD İçin En Büyük Tehlike Türkiye”

ABD Başkanı Donald Trump’ın önde gelen danışmanlarından eski Beyaz Saray Başstratejisti Bannon, “Erdoğan yönetimi altındaki Türkiye’de neler olup bittiğini iyi okuyamıyoruz” dedi.

“ABD İçin En Büyük Tehlike Türkiye”

ABD Başkanı Donald Trump’ın önde gelen danışmanlarından eski Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon, Türkiye’nin ABD için en büyük tehlike olduğunu iddia etti. T24’ten Gonca Tokyol’un çevirisine göre, Türkiye’nin komşusu İran’dan bile daha tehlikeli olduğunu savunan Bannon, ABD’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’de neler olduğunu iyi analiz edemediğini kaydetti.

Al Awsat’tan Daphne Barak’a konuşan Bannon, Kuzey Kore’nin yanı sıra insanların dikkat etmeleri gereken en az iki tehlikeli durumun daha bulunduğu söyledi.

“Türkiye bizim (ABD) için en büyük tehlike!” ifadelerini kullanan Bannon, “(Komşusu) İran’ın yakınında bile değil… Hayır! Erdoğan yönetimi altında, Türkiye’de neler olup bittiğini iyi okuyamıyoruz” diye konuştu. Bannon, Türkiye konusunun üzerinde şiddetle duracağı bir başlık olduğunu da sözlerine ekledi.

“Katar, Kuzey Kore kadar tehlikeli”

Bir sonraki ‘küresel savaşın’ da Katar’a karşı olduğunu kaydeden Bannon, “Katar’a yönelik Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Suudi Arabistan tarafından atılan adımlar konusunda Donald Trump’ı takdir ediyorum. Boykot, onun Suudi Arabistan ziyaretinden kısa bir süre sonra oluverdi” dedi. Bannon, Katar’ın ‘Kuzey Kore’ kadar tehlikeli olduğunu savundu.

Trump’ın başkanlık seçimini kazanmasında önemli payı olduğu düşünülen ve aşırı sağcıların ana haber kaynaklarından biri olarak görülen Breitbart haber sitesinin editörlüğünü de yapan Bannon, Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde gerçekleşen olaylarla ilgili olarak ABD Başkanı’nın tutumunu eleştirmişti. Trump’ın kendisini görevden almaya hazırlandığı iddialarının ardından Bannon, ağustos ayında görevi bırakmıştı.