07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Yüzkarası Bir Toplantı”
“Yüzkarası Bir Toplantı”

“Yüzkarası Bir Toplantı”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saray’daki Adli Yıl açılış törenine katılmadı. Tayyip Erdoğan’ın törendeki konuşmasında kendisini hedef alan sözlerine ise “tam bir yüz karası” diyerek cevap verdi.

Tayyip Erdoğan’ın “Külliye milletin mekânıdır. Burada tören yapılması yargının bağımsızlığına gölge düşürmez, güçlendirir. Yenikapı ruhuna uygun davranılmalıydı” sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan cevap geldi.

“Tam bir yüzkarası toplantıdır”

“Milletin evi diyorsunuz, ama milletin o Saray’ın ne kadara mal edildiğinden haberi yok. Davaları hızlandırın, diyerek yargıya talimat veriyor. Tam bir yüzkarası toplantıdır”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Devletlerin gelenekleri vardır”

“Burası da millete ait bir mekan. Bana ait değil ki. Cumhurbaşkanlığı da, TBMM de millete aittir. Ama milletlerin, devletlerin gelenekleri vardır. Cumhurbaşkanlığı’nı TBMM’ye getiremezsiniz. Cumhurbaşkanlığı adliyede toplanır mı, Bakanlar Kurulu TBMM’de toplanır mı?”

“Hakimler bürokrat değildir”

“Milletin mekanı diyorsunuz ama millet kaça mal olduğunu bilmiyor. Orada yargıyı topluyorsunuz. Yargı bağımsızlığı diye bir kural vardır. ABD Başkanı salona girdiğinde yargı ayağa kalkıp alkışlamaz. Bizde hep beraber alkışlıyor. Ne demek bu, yargı yürütmenin emrinde demektir. Dünyanın her yerinde hakim salona girdiğinde herkes ayağa kalkar. Herkesin bir yeri vardır. Ben ayağa kalkarım. Ama hakimler bürokrat değildir. Bu çerçevede bakmak gerek.”