07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yunanistan’da Darbeci Asker Alarmı
Yunanistan’da Darbeci Asker Alarmı

Yunanistan’da Darbeci Asker Alarmı

Darbe girişimi sırasında Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra 2 polisi şehit edip kaçan darbeci askerlerden bazılarının Yunanistan’ın Psemiros Adası’na çıktığı iddia edildi… İddia üzerine Yunanistan ordusu da hareketlendi.

Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele baskın düzenleyip kaçan darbeci askerlerden bir grubun, Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ne 5 mil uzaklıktaki Psemiros Adası’na dün sabaha karşı çıktıkları iddiası, Yunan ordusunu alarma geçirdi. Psemiros Adası’nda bir çoban ile bazı tatilcilerin, bottan inen Türk askerlerini gördüklerini iddia etmesi üzerine, adaya çok sayıda Yunan komandosu ile polis özel harekat birliği gönderildi.

Yaklaşık 30 ev, 2 motel ve 5 restoranın bulunduğu adada önlemler alındı. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ve savaş gemileri devriye gezmeye başladı. Havadan helikopterlerle, denizden botlarla ve karadan asker ve polisle arama başlatıldı.

68708_27351_28072016123326_11

Haberi duyuran, Yunanistan’da askeri konularda yaptığı haberlerle bilinen ‘www.onalert.gr’ sitesine göre; şu ana kadar bir gelişme olmadığı, ancak aramaların sürdüğü belirtildi. Olayın duyulmasının ardından Psemiros adasına yakın bölgede Turgutreis ve Akyarlar arasında, 2 Türk Sahil Güvenlik botu ile 2 Türk Sahil Güvenlik helikopterinin de devriye gezdiği görüldü.