07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yolsuzluk, Tehdit ve Göz Göre Göre Gelen Katliam
Yolsuzluk, Tehdit ve Göz Göre Göre Gelen Katliam

Yolsuzluk, Tehdit ve Göz Göre Göre Gelen Katliam

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin br diz skandal ortay açıktı. 4 kişiyi öldüren saldırgan Enver Türkmen yolsuzlukla suçlanınca aleyhine şahitlik yapan mesai arkadaşlarını tehdit etmiş ancak savcılık mağdurların şikayetini dikkate almamış.

Odatv’den Fethi Yılmaz’ın haberine göre, Ankara Üniversitesi’nde göz göre göre gelen katliam, saldırgan Enver Türkmen hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması ile geliyorum dedi.

Enver Türkmen, öldürdüğü 4 kişiyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebesi Hastanesi eczanesinde birlikte çalışmaktaydı. Türkmen hakkında üniversitenin dekanlığı tarafından “usulsüz işlemler” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Enver Türkmen aleyhine aynı eczanede çalışan 4 memur soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade verdi. Enver Türkmen ise kendisi aleyhine ifade veren çalışma arkadaşlarını tehdit etti.

“Ben adamı mermi manyağı yaparım”

5 Mayıs 2016 tarihinde Enver Türkmen ifade verenleri “Bu soruşturma sonunda eğer beni eczaneden gönderirlerse ben adamı mermi manyağı yaparım. Ben öyle dört çapulcuya pabuç bırakmam” şeklinde tehdit etti. Türkmen’in tehditlerine devam ederek, kendisi aleyhine ifade veren İ.Ö.’yü de 13 Mayıs 2016 tarihinde, “Seninle bu soruşturma bittikten sonra hesaplaşacağız. Seninle serum deposunda hesaplaşacağız seni orada döveceğim, yerlerde süründüreceğim, kafanı kıracağım, emekliliğini vereceğim” diyerek tehdit ettiği öne sürüldü.

Bunun üzerine saldırgan Enver Türkmen tarafından tehdit edilen İ.Ö. savcılığa “Tehdit, Hakaret, İdari soruşturmayı etkilemeye teşebbüs” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. İ.Ö. suç duyurusunda aynen şu ifadeleri kullandı:

“Can güvenliğim tehlikede”

“Şüpheli Enver TÜRKMEN’in bulundurma ruhsatlı silahı vardır ve bu silahı eczanede çekmecesinde bulundurmaktadır. Şüphelinin kendisi hakkında yürütülen soruşturmada tanıklık yapmış olmam sebebiyle şahsımı iki defa alenen tehdit etmiş olması ayrıca silah bulundurması sebebiyle can güvenliğimin tehlikede bulunması sebebiyle şüpheliden şikayetçiyim.”

Savcılık “kovuşturmaya yer yok” dedi

Savcılık bu suç duyurusu sonrasında Enver Türkmen’in ifadesini aldı. Türkmen suçlamaları kabul etmedi ve savcılık “delil yetersizliği” nedeniyle “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi.

Bugün ise saldırgan Enver Türkmen, kendisi aleyhine tanıklık yaptığı gerekçesiyle tehdit ettiği eczacılar Hikmet Türk (49), İlknur Yüce (50) ile birlikte Gürsu Ulaşan (53) ve Özler Kiriş’i öldürdü. Tehdit edilen İ.Ö. ve diğer memur ise saldırısı sırasında hastanede olmadığı için kurtuldu.

İşte 16 Mayıs 2016 tarihli saldırgan Enver Türkmen hakkındaki suç duyurusu;

alskhdlas

Bu da savcılığın verdiği takipsizlik kararı;

F-YENİ