07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yine Tacavüz İddiası Yine İyi Hal
Yine Tacavüz İddiası Yine İyi Hal

Yine Tacavüz İddiası Yine İyi Hal

Diyarbakır’da da 16 yaşındaki N.B.’yi kaçırarak demir sopa ile dövdüğü ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 24 yıl hapis istemiyle yargılanan 22 yaşındaki S.A. önce 7.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ardından ‘iyi hal’ nedeniyle ceza 6 ay 7 güne indirildi. Verilen ceza ise “bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirildiği” için ertelendi.

İki yıl önce polise başvuran 58 yaşındaki E.Ö. isimli kadın, 16 yaşındaki kızı N.B.’nin evi terk edip, arkadaşı S.A.’nın yanına gittiğini ve en son kendisini arayıp ‘Anne beni kurtar’ dediğini söyledi. Bunun üzerine operasyon yapan polis N.B.’yi tutulduğu evde, kapısı kilitli bir odada bulurken, şüpheli S.A.’yı gözaltına aldı. Tutuklanan S.A. hakkında Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ‘nitelikli cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla 9 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı, mağdurun uğradığı cinsel saldırı sonucu ruh sağlığının bozulduğunu belirtti.

Sanık 1 Ay Sonra Tahliye Edildi

Bir ay sonra tahliye edilip tutuksuz yargılanan sanık S.A. savunmasında, “N.B.’yi arayıp birlikte kaçmayı teklif ettim. Kendisi de kabul etti. Zorla bir şey olmadı. Bir gün sonra annesi babamla konuşmuş. Ailesi 50 bin lira başlık parası istemiş. Babam 15 bin lira teklif etmiş. Kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. Kesinlikle zor kullanıp, darp etmedim” dedi.

Mağdur N.B. ise sanık S.A. ile internette tanıştığını belirterek, “Sürekli okuluma gelip takip ediyordu. Olay günü önemli şeyler konuşacağını söyleyince taksiye bindim. Beni eve götürdü. Her seferinde zorla ilişkiye girdi” dedi. Sanık S.A.’nın telefonu ile fırsat buldukça annesini aradığını, yakalandığında ise dayak yediğini belirten N.B., “Polis gelince ağabeyi beni sakladı ve evde kimse olmadığını söyledi. Polis arama yapınca beni buldu. Rızamla ilişkiye girmedim. İlişkiye girmeyi kabul etmeyince beni demir sopa ile döverek zorla birlikte oldu” dedi.

“Bunlar Beni Satacak!”

Mağdurun annesi E.Ö. ise, “Kızım beni arayarak “Bunlar beni satacak. Beni kurtar” dedi. Evlerinin kapısına kadar gittim. Kızımı benden sakladılar. Kızım döndükten sonra sanığın kendisine işkence ettiğini söyledi” diye ifade verdi.

Savcı: Rızası var ama “reşit olmayanla cinsel ilişki” suçu var

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, 15 yaşından büyük mağdurun olayda rızası olduğunu belirterek, sanığın ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan beraatını istedi. Sanığın ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan yargılandığını belirten savcı, mağdurun rızası bulunduğunu, şikayetinin de devam ettiğini kaydetti.Suçun ‘Reşit olmayanla cinsel ilişki’ kapsamında kaldığını belirten savcı, S.A.’nın 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme” yeniden suç işlemeyeceği kanaati” var diyerek cezayı erteledi

Kararı açıklayan mahkeme sanık S.A.’nın ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan beraatına hükmetti. Sanığı ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ yerine ‘Reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı 6 ay 7 güne indirdi, ardından yeniden suç işlemeyeceği kanaati ve suç nedeniyle herhangi bir maddi zarar oluşmadığı gerekçesiyle cezanın ertelenmesine hükmetti.

Mağdur N.B.’nin avukatı Gazal Bayram Koluman, mahkemenin kararını temyiz etti.