07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yılbaşı Alarmı !
Yılbaşı Alarmı !

Yılbaşı Alarmı !

Yılbaşı gecesi sadece İstanbul genelinde 17 bin polis görev yapacak. Ankara ve İzmir de alarmda.. Taksim Meydanı’nda güven timleri kılıktan kılığa girerek görev yapacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşında İstanbul’un bazı ilçelerine kamyon, TIR, beton mikseri gibi ağır tonajlı araçların girmesini yasakladı. Buna göre 31 Aralık Cumartesi günü saat 08.00’den 01 Ocak 2017 Pazar günü saat 08.00’e kadar Sarıyer, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Bakırköy ve Kadıköy ilçelerine kamyon, TIR, beton mikseri gibi ağır tonajlı araçlar giremeyecek.

İstanbul valiliği alınan önlemlerle ilgili bir açıklama yaptı.

“Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, kamuoyunun yoğun ilgisinin bulunduğu ve kutlamaların gerçekleştirildiği meydan ve alanlar ile eğlence yerlerinde, güvenlik birimlerimizce tüm emniyet tedbirleri alınacak ve istihbarata azami önem verilecektir. İl Sağlık Müdürlüğü’nce ve İstanbul Anadolu Güney, İstanbul Anadolu Kuzey, İstanbul Bakırköy, İstanbul Beyoğlu, İstanbul Çekmece, İstanbul Fatih Kamu Hastaneleri Birliklerince; sağlık kurumlarında yeteri kadar personel görevlendirilerek acil servis hizmetleri de dahil olmak üzere eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacaktır”

Ankara’da Berlin saldırısı alarmı

Ankara’da da yılbaşı gecesi için olağanüstü önlemler alındı. Başkentin üç önemli merkezi olan Kızılay Meydanı, Bahçelievler 7’nci Cadde ve Tunalı Hilmi Caddesi’nde  trafikten, araçtan arındırılmış bir bölge oluşturacak. Buralarda 5 bin 800 civarında personel görev yapacak. Eğlenmek için buralara gelmek isteyen vatandaşlar belli bir saatten sonra girişlerde kontrollü bir şekilde alınacak. 49 noktada da araçlarla yol kapatılacak. Kamyon türü araçlarla herhangi bir şekilde araçla saldırı olmasın diye 49 nokta kapatılacak.

İzmir’de, yılbaşı akşamı için toplu ulaşımda düzenlemeye gidilerek seferler artırıldı. 31 Aralık 2016 akşamı, kent merkezine bağlanan hatlarda otobüs son sefer saatleri 01.30 ve 02.00’ye kadar uzatıldı.

Sadece İstanbul’da 17 bin polis görev yapacak

Yılbaşı gecesi İstanbul genelinde 17 bin polis görev yapacak. Özellikle vatandaşların yoğun olduğu Taksim Meydanı’nda ise kılıktan kılığa girecek güven timleri görev alacak. Güven timleri noel baba, simitçi, kestaneci kıyafetleriyle taciz, kapkaç ve kavga olaylarına müdahale edecek. Taksim Meydanı 96 sabit kamera 40 da hareketli kamerayla izlenecek.