07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yıl 2004: Hamdolsun Aldık, Bayramınız Kutlu Olsun
Yıl 2004: Hamdolsun Aldık, Bayramınız Kutlu Olsun

Yıl 2004: Hamdolsun Aldık, Bayramınız Kutlu Olsun

Tayyip Erdoğan “Biz yolumuza sen yoluna, Sonuç ne çıkarsa çıksın bizim için kıymeti harbiyesi yok” dedi Avrupa Parlamentosu da üyelik müzakerelerinin dondurulmasına karar verdi. Peki aynı Erdoğan iktidara geldiği ilk yıllarda ne yapmıştı. Bunun için 2004 yılına gitmemiz gerekiyor. Avrupa Birliği  Brüksel Zirvesi’nde 16/17 Aralık 2004 yılında  Türkiye için müzakere tarihi belirledi. Tayyip Erdoğan Türkiye’ye “Avrupa Fatihi, Avrupa’nın yıldızı” sloganlarıyla döndü. Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye dönüşü şölene dönüştürüldü. Ankara Kızılay’da Belediye Başkanı Melih Gökçek’in organize ettiği miting Kızılay’da yapıldı..

Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül havaalanında üstü açık bir araca bindiler. Erdoğan ve Gül, olağanüstü güvenlik önlemleri arasında havaalanından Kızılay’a kadar vatandaşları selamlayarak geldi. Erdoğan Kızılay’a girerken, Türk ve AB bayrakları simgeleyen kırmızı ve mavi renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı, mini paraşütlerle de yine Türk ve AB bayrakları yere indirildi. Vatandaşlar, Ayten Alpman’ın ‘Memleketim’ şarkısını bir ağızdan söyledi.

sabah

Erdoğan Kızılay’da toplanan kalabalığa seslendi. Ve bu sözler bugünü anlamak için önemliydi Erdoğan şunları söyledi:

-Bayramınız kutlu olsun. Geleceğimiz aydınlık olsun, herşey Türkiye için
-Aydınlık yarınlar için, çağdaş Türkiye için çıktığımız yolda, AB müzakere süreci için tarih almış bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Sizlerin bize verdiği güç olmamış olsaydı bunu başaramazdık. Siz bize güç verdiniz, siz bize inandınız, siz bize yürüyün dediğiniz, yürüdük. İnandık, çalıştık, hamdolsun sonunda sizlerle birlikte başardık
-Avrupa Parlamentosu’ndaki manzarayı gördünüz, onlara da teşekkür ediyorum. Bu manzaralara ne kadar hasret idik. Artık içine kapanık Türkiye yok, dışa açık Türkiye var.

“Hamdolsun tarihi aldık, başarı halkımızın” 

-Aydınlık yarınların çağdaş Türkiye’si için çıktığımız yolda hamdolsun, dün müzakere süreciyle ilgili tarihi 3 Ekim olarak almış bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Sene 1963 ve sene 2004 17 Aralık. Bu geçen süre içinde bir çok gayretler oldu. Birçok liderin AB yolunda mücadelesi oldu. Aşama aşama şüphesiz bir yerlere gelindi. 59 hükümetin Başbakanı olarak, hepsine milletim adına, hükümetim adına teşekkür ediyorum. Bu başarı sadece bizim hükümet olarak başarımız değil, milletimizin başarısıdır. Eğer sizlerin verdiği güç olmamış olsaydı, bunu başaramazdık. Siz bize güç verdiniz, siz bize inandınız. Siz bize yürüyün dediniz yürüdük. Ve inandık çalıştık hamdolsun sonunda sizlerle birlikte başardık.

milliyet

“Ülkemizde demokrasi daha faklı bir şekilde güç bulacaktır”

-Bundan sonra şüphesiz önümüzde uzun, zorlu yollar var unutmayın. Çünkü bundan sonraki çalışmalarımız her attığımız adım Türkiye’de yeni bir başarının oluşmasını temin edecektir. Bundan sonra ülkemizde demokrasi daha faklı bir şekilde güç bulacaktır. Ekonomi çok daha farklı bir şekilde performans ortaya koyacak. Türkiye çağdaş ülkeler arasındaki yerini almaya başlamıştır alacaktır.Birliğimizi beraberliğimizi kıskananlar olabilir. Ama siz onlara hiçbir zaman yüz vermediniz, bundan sonra da vermeyeceksiniz. Biz Türkiyemize en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine halkımızın bir ve beraber olduğu o hamuru yoğuruyoruz. O kimlik de Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bölgelerimizin tamamının kalkındığı Türkiye’yi göreceksiniz.”

2

“Mesuliyetimizin idraki içindeyiz”

– Bu makam öyle şımarılacak makam değil, başkalarının ayakları yerden kesilmiş olabilir, ama biz mesuliyetimizi idraki içindeyiz. Bizimle kimse bu konuda aşık atmaya kalkmasın.

milliyet1

-Bundan sonra şüphesiz önümüzde uzun, zorlu yollar var unutmayın..Türkiye çağdaş ülkeler arasındaki yerini almaya başlamıştır alacaktır.

Tayyip Erdoğan’ın AB’den müzakere tarihi alınması çoşkusu bitmiyordu. 19 Aralık 2004’te Kızılay mitinginden sonra evine gitti. Orada ise havai fişekli karşılama vardı.

1