07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yandaş Turizme Kıyak
Yandaş Turizme Kıyak

Yandaş Turizme Kıyak

Metro Holding’in patronu Galip Öztürk hakkında mahkemeden infazın durdurulması ve yeniden yargılanma kararı verildi.

İstanbul Beyoğlu’da 16 yıl önce Kuvvet Köseoğlu’un öldürülmesine azmettirdiği iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Holding’in patronu Galip Öztürk hakkında mahkemeden infazın durdurulması kararı ve yeniden yargılanma kararı verildi. Öztürk’ün avukatı Tuncay Çaltekin karardan sonra yaptığı açıklamada “Artık, Galip Öztürk’ün Türkiye’ye geri dönmesinin önünde bir engel bulunmuyor” dedi.

İnfaz kararı durduruldu, yeniden yargılanacak

Öztürk’ün avukatı, 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına yönelik itiraz başvurusunda bulundu. İtirazı, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme, Öztürk’ün avukatının yaptığı itirazına ilişkin kararı bugün verdi. Kararda, ‘yargılamanın yenilenmesi’ ile birlikte, ‘müebbet hapis cezası ile ilgili infazın durdurulması’na yer verildi. Kararda, Öztürk’ün, daha önce Gülen cemaatine yaptığı mali desteği çekmesi nedeni ile ‘FETÖ’nün kendisini hedefe koyduğu belirtildi. Öztürk adına verilen dilekçede, ‘FETÖ’nün emniyet ve yargıdaki üyelerince Öztürk’ün kurmaca delillerle mahkûm edildiğine yer verildi. Bu savunma kararda da yer aldı. Mahkeme kararında, bu iddiaları destekleyecek delilerin de sunulduğuna işaret edildi.

“FETÖ iddianamesinde Galip Öztürk mağdur olarak geçiyor”

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Öztürk’ün avukatı Tuncay Çaltekin, Öztürk’ün Türkiye’ye geri dönmesi önünde herhangi bir engelin kalmadığına işaret etti. Av. Çaltekin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan FETÖ çatı iddianamesinde, Öztürk’ün adının da ‘mağdur’ olarak geçtiğine işaret ederek “İddianamenin, eylemler kısmında, bu örgütün iş adamlarına yönelik eylemleri yer alıyor. Bu isimler arasında Galip Bey de var. Yine iddianameye giren, ‘Yağmur’ kod adlı gizli tanığın ifadeleri var. Bu ifadelerde, Galip Bey’e yönelik FETÖ’nün yaptıkları ayrıntılı bir biçimde yer alıyor. Tüm bunları da, yeni delil olarak mahkemeye sunduk” dedi.