07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ya Göndereceğiz, Ya Da Tutuklayacağız”
“Ya Göndereceğiz, Ya Da Tutuklayacağız”

“Ya Göndereceğiz, Ya Da Tutuklayacağız”

ABD’nin 45. Başkanı seçilen Cumhuriyetçi Aday Trump, 20 Ocak’ta başkanlık görevini Obama’dan devralacak. Başkanlık seçimini kaznadıktan sonra ilk televizyon röportajını CBS kanalıyla yapan Trump, Trump, ABD’de ‘belgesiz göçmen’ statüsündeki 2-3 milyon kişiyi sınırdışı edeceğini söyledi.

İşte Trump’ın o açıklamasından önemli başlıklar detaylar;

“Bunları ülkeden göndereceğiz ya da hapse atacağız”

Trump, ülkeden gönderilecekler arasında önceliğin “sabıka kaydı bulunanlar, uyuşturucu satıcıları ve silahlı çete mensuplarının” olacağını vurgularken, “Bunların sayısı belki 2 milyon hatta 3 milyon bile olabilir. Bunları ülkeden göndereceğiz ya da hapse atacağız” dedi. Trump’ın bunu yapabilmesi için sınırdışı sürecini yönetecek bir birime ihtiyacı var. Danışmanları, son günlerde bunun gerçekleşebileceğine dair öngörüleri geliştirmekle meşguldü.

“Meksika sınırına duvar projesi devam ediyor”

60 Minutes programında Cumhuriyetçi lidere bir başka tartışmalı seçim vaadi Meksika sınırına duvar örme projesini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği de soruldu. Trump buna, projenin devam ettiğini fakat sınırın tamamen duvardan oluşmayacağını, bazı bölgelerin çit ile kapatılacağı yanıtını verdi. Ülkede belgesiz yaşayan suça karışmamış diğer göçmenlerin durumunun da duvar tamamlandıktan sonra gözden geçirileceğini belirtti.

“Maaş almayacağım”

Trump, yıllık 400 bin dolarlık maaşını da almayacağını açıklarken, “Sanırım hukuken 1 dolarını almam gerekiyor” dedi.
“Benim başkanım değil” sloganıyla Trump karşıtı protestoları da yorumlayan Cumhuriyeçi lider, gösterilerin bir an önce bitmesini umudunu dile getirip, “Beni protesto edenlere korkmamaları gerektiğini söylemek istiyorum. Korkmayın, bu ülkeyi tekrar dirilteceğiz” dedi.

“Çifte standart uygulanıyor”

Clinton’ın kazanması ve kendi taraftarlarının bunu protesto etmesi halinde durumun farklı olacağını savunan Trump, “Eğer Clinton kazansaydı ve benim taraftarlarım sokağa çıksaydı herkes bunu kınamaya başlardı. Farklı bir tavır alırlardı. Çifte standart uygulanıyor” diye konuştu.