07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » VIP Darbeci
VIP Darbeci

VIP Darbeci

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik isimlaeinden biri olan  eski Tümgeneral ve Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Mehmet Dişli, dün ek ifade verdi.Mehmet Dişli diğer tutuklu askerlerin aksine kelepçesizdi.

Mehmet Dişli’nin adliyedeki fotoğrafını ise bugün Yeni Şafak gazetesi yayımladı. Fotoğrafta Mehmet Dişli’nin diğer tutuklu askerlerin aksine kelepçesinin olmadığı görülüyor.

disli-1

Sincan Cezaevi’nden dün sabah saatlerinde jandarma eşliğinde Ankara Adliyesi’ne getirilen Dişli, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın rehin alınması ve Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki eylemlere ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ek ifade verdi. Dişli, sonra yeniden cezaevine götürüldü.

Dişli, darbe girişiminin ardından verdiği ilk ifadede, darbe girişimi hazırlıkları hakkında bilgisinin olmadığını öne sürerek, yazışmalarda adının kendi rızasının dışında yer aldığını savunmuştu.

Herhangi bir evrakta ıslak imzasının olmadığını kaydeden Dişli, üzerine atılan suçları kabul etmemişti. Dişli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname” ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü’ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilmişti.