07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Utanç Komisyonu
Utanç Komisyonu

Utanç Komisyonu

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER ev ve yurtlarında çocuklara yönelik cinsel istismar skandalının ardından ,TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasına önce karşı çıkan, ancak tepkiler üzerine razı olan AKP’li vekiller komisyonda, Ensar Vakfı’nı savunmaya kalktı. AKP’li Hatice Dudu Özkal bir adım daha öte giderek ailelere tepki gösterdi: Aileler çocuklarına sahip çıksaydı bu olaylar yaşanmazdı.

İşte BirGün Gazetesi’nden Sebahat Karakoyun’un haberine göre Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarları Araştırma Komisyonunda AKP’li vekillerin Ensar savunmaları;

AKP’li Mehmet Metiner: Politik istismar

-Her camianın içinden yanlış insanlar, kusurlu insanlar çıkabilir. Çok fazla dernek, vakıf, tarikat ve benzeri kavramların altının çizilmemesi gerektiğine inanıyorum.

 

AKP’li İsrafil Kışla : Ensar yasal olmayan yurt işletmiyor

-Toplu halde olan yerlerde yaşansa da bu tip olaylar münferit olaylardır, bütün camiayı itham edecek, ilzam edecek olaylar değil elbette ki. Yani, ulu orta herkesin her yerde bir yurt açması söz konusu değil. İsimleri geçen bu kurumlara Ensar denildi. Bu kurumlar sanki yasal olmayan yurtlar işletiyormuş gibi bir algıyı doğru bulmam.

“Haberi yapanlar suçlu”

-Haber yapmak adına, doğrusu o tacize uğrayan çocuğun psikolojisinde neler uyandıracağını, ne fırtınalar estireceğini veya diğer çocukların nasıl teşvikkar bir şeyin içerisine gireceğini düşünmeden yayınlar yapılıyor..

AKP’li Hatice Dudu Özkal: Herkes çocuğuna sahip çıksaydı…

-Özellikle bu çocukların böyle olmasında önce aileler yani çocuğu edinen, çocuk sahibi olan herkes çocuğuna sahip olabilseydi ve kendi nefsine sahip olabilseydi, bu sapkınlıklar yaşanmazdı. Kontrolsüz tatmin duygusundan çıkan bu sapkınlıkların hepsi insani bir olaydır ve bu insani olayların üstüne birlikte gitmemiz lazım. Farkındalık ve bilinç yükseltmelerle ve özellikle bizim tezimiz olarak da dini ve imani konularla bunun çözümü olduğuna inananlardanım. Onun için, çağrılacak uzmanlara ek olarak Diyanet’ten de uzman alabileceğimiz kanaatimi belirtmek istiyorum.