07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ülke Yangın Yeri, Yargının Derdi Ensar
Ülke Yangın Yeri, Yargının Derdi Ensar

Ülke Yangın Yeri, Yargının Derdi Ensar

Tiyatro Eğitim Derneği Başkanı Kemal Oruç hakkında, Facebook’ta yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten soruşturma açıldı. Oruç hakkındaki soruşturmaya konu olan paylaşımında “Eğer sevgiliniz ile sokakta öpüşürseniz sizi ‘burası müslüman ülke’ diyerek linç etmeye kalkacak olan insanların 45 çocuğa tecavüze uğramasına sessiz kaldığı ülkedir Türkiye” dediğini söyledi.

Tiyatro Eğitim Derneği Başkanı ve Drama Kumpanyası Sanat Yönetmeni Kemal Oruç, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler nedeniyle kendisine ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten soruşturma açıldığını söyledi.

Oruç soruşturma hakkında bilgiyi yine fazebook hesabından verdi;

“Yazdığım  oyunları bile soruşturmaya konu etmişler”

“Cumhurbaşkanı’na hakaret’ gerekçesiyle soruşturma açılmış. Bugün Savcılığa gidip ifade verdim. Bir Facebook paylaşımım üzerine suç duyurusunda bulunulmuş. Bunun üzerine, yazdığım oyunlarla ilgili bilgilerin de yer aldığı, yaklaşık 50 sayfalık dosya oluşturulmuş. Şu bilinmelidir ki, bir eğitimci ve sürekli sanatsal üretimde bulunan bir insan olarak gördüğüm yanlışı eleştirmekten hiç çekinmeyeceğim. Gerek sosyal medyada gerekse basılı yayında yazdığım her yazının son noktasını bizzat ben koydum. Aklımla ve hür irademle yazdığım, söylediğim her sözün arkasındayım. Sanat ve sanatçı susturulamaz. Dünyayı güzelleştirmeye devam edeceğiz, her daim” dedi.

İşte Kemal Oruç’un o paylaşımı;

49