07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye’nin Utancı
Türkiye’nin Utancı

Türkiye’nin Utancı

Dünyanın en saygın spor adamlarından Obradoviç’e Galatasaray maçında çirkin saldırı. Türkiye spor tarihinin en büyük başarılarından biri olan Euroleague de final oynatan Obradoviç’e yapılan utanç verici saldırı tepki gördü.

Fenerbahçe Kulübü, internet sitesinden paylaştığı bir fotoğrafla, “Obradovic, sarı kırmızılı küstah bir taraftarın tükürüğüne maruz kaldı” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle;
“Fenerbahçemiz ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off yarı final üçüncü maçının dördüncü periyodundan önce çıkan tribün olayları sebebiyle maç bir süre durduruldu.
Olayların en büyük skandalı ise Başantrenörümüz Zeljko Obradovic’e yapılan saygısızlıktı. Dünyaca ünlü antrenörümüz Obradovic, olayların yaşandığı esnada soyunma odasına giderken, sarı kırmızılı küstah bir taraftarın tükürüğüne maruz kaldı.
Yarı final serisinin Ülker Sports Arena’da oynanan ilk 2 karşılaşmasında herhangi olay yaşanmazken; yıllardan beri Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yaşanan bu ve benzeri küstahlıklar artık cezasız kalmamalı.”

Obradovic: Evet ‘tükürdüler’ 

Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Süleyman Arat  Obradovic ile konuştu.İşte o açıklama;

‘Dün bu fotoğrafı çektikten sonra hemen gazeteye yolladım. Ardından da Fenerbahçe soyunma odasına gittim. Obradovic henüz soyunma odasındaydı. Dışarıda sinirli halde turlayan Ömer Onan’a, Fenerbahçe yöneticisi Ozan Balaban’a bu ‘tükürük’ olayını sordum. ‘Hepsi evet tükürmüşlerdir’ dedi ancak somut bir şey söylemediler. Obradovic dışarı çıktı. Kendisinin yanına koşup sordum. Basketbol Operasyonları Sorumlusu Defne Patır bizzat tercüme etti. Hoca çok sinirli bir halde yanağını göstererek “Evet, evet, evet tükürdüler” açıklamasında bulundu.’