07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Türkiye’nin Gerekli Önlemleri Almadığı Görülüyor”
“Türkiye’nin Gerekli Önlemleri Almadığı Görülüyor”

“Türkiye’nin Gerekli Önlemleri Almadığı Görülüyor”

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikastteki yaşanan güvenlik zafiyeti tartışmaları daha da alevlenecek gibi. Suikastle ilgili  FSB emekli generali, Rusya Dış Politika ve Güvenlik Politikası Konseyi üyesi Aleksandr Mihaylov’dan da bir açıklama geldi. Mihaylov, “Türkiye’nin gerekli önlemleri almadığı görülüyor” dedi.

Tayyip Erdoğan‘ın başdanışmanı Burhan Kuzu, “Nasıl oluyor da Rus Büyükelçiği’nde bir Rus koruma olmuyor anlamıyorum. Yani tamam, bizim gevşekliğimizi bir kenara koyarak bunu söylüyorum, o ayrı bir konu” demişti.

“Türkiye’nin gerekli önlemleri almadığı görülüyor”

TurkRus sitesinin haberine göre, Moskovski Komsomolets gazetesine konuşan Rus istihbaratçı, cinayetin işlendiği sergi açılışında güvenliğin Türk polisi tarafından sağlanması gerektiğini belirterek “Türkiye’nin gerekli önlemleri almadığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

“Elçilik çalışanlarının silah taşıma hakkı yok”

Rus Büyükelçinin kendi koruması olduğunu, ancak elçilik çalışanlarının silah taşıma hakları bulunmadığını belirten Mihaylov, “Bu nedenle büyükelçileri kendi imkanlarımızla korumamız çok zor. Büyükelçilerimiz her zaman çok hassas konumdalar ve onlar için hep endişeleniyorum” diye konuştu.

Rus general ayrıca, “Bu durumla Türklerin başa çıkacağını düşünüyorum. Bu çatışma onların yararına değil. Nasıl hareket edeceklerini göreceğiz. İlişkilerimizin, henüz istikrara kavuşmasa da, olumlu bir seviyeye geldiğini düşünüyordum” ifadelerini kullandı.