07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Türkiye Ve Irak’ın Çözmesi gereken Bir Konu”
“Türkiye Ve Irak’ın Çözmesi gereken Bir Konu”

“Türkiye Ve Irak’ın Çözmesi gereken Bir Konu”

ABD Dışişleri sözcüsü Sözcüsü Peter Cook, Türk askerlerinin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağının Irak ve Türk hükümetleri arasında çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi…Operasyon hakkında da bilgi veren Cook, “Bu Iraklıların operasyonu” dedi.

İşte ABD’li sözcünün açıklamalarından başlıklar;

“Türklerin operasyona katılıp katılmayacağı konusunu Irak ve Türkiye’ye bırakıyoruz”

ABD’li sözcü,”Türk askerlerinin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağını Irak ve Türk hükümetlerine bırakıyoruz” diye konuştu. Peter Cook Ortak düşmanın IŞİD olduğunu anımsattı.

“Irak üçeri ve Peşmergeler savaşıyor”

Cook, dün gece Musul’da başlayan operasyonun hızla ilerlediğini, on cephede Irak askerlerinin ve Peşmergelerin savaştığını, ABD ve öteki koalisyon güçlerinin de operasyona destek verdiğini söyledi.

 

“Şu ana kadar hedeflere ulaşıldı”

“Sünni güçler de kritik bir rol oynamaktadır. Uzun sürecek bir mücadele olması bekleniyor. Ancak şu ana kadar hedeflere ulaşıldığı görünüyor”

“Bu Iraklıların operasyonu”

 

“Bu Iraklıların operasyonu, liderlik rolünde onlar var. Irak’ta 5 bin Amerikan askeri var. Hepsi de IŞİD’e karşı orada bulunuyorlar. ABD askerlerinin ayrıntılı görevlendirmesi yapılacak. ABD Özel Kuvvetleri operasyonel güçlere destek verdi.”