07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türk Askeri Figüran Yapıldı

Türk Askeri Figüran Yapıldı

Suudi Arabistan’da, 20 ülkenin askerlerinin oluşturduğu İslam Ordusu’nun ilk tatbikatı sona erdi. Kuzeyin Gök Gürültüsü adıyla düzenlenen tatbikat yaklaşık 3 hafta sürdü.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Suudi Arabistan’da tamamlanan Kuzeyin Gök Gürültüsü tatbikatı sonrası İslam Ordusu’nun görüntüleri yayınlandı.

Tatbikat Arabistan Propandasına Döndü

Hafr el-Batın’da gerçekleştirilen Ra’du’ş Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) tatbikatına katılan ülkeler tarafından düzenlenen askeri törende, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz gövde gösterisi yaptı. Arabistan Kralı Abdülaziz’in şovunda Türk askeri de yer aldı. Arabistan propagandasına dönüşen askeri tören görüntülerinde en önde Arabistan bayrağı taşınırken arkasında Türkiye’nin de olduğu ülkelerin bayrağı taşındı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki İslam Ordusu’nda BAE, Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komor Adaları, Cibuti, Umman, Katar, Malaysiya, Mısır, Moritanya, Mairitus ve Türkiye yer alıyor

Tatbikat alanı girişinde asılı pankartta  “Bu ordu ne diye sorarsanız, bu Muhammed ordusudur” yazması dikkat çekti. İslam ordusu kıyafetlerinde hilal şeklindeki armanın içinde ‘Allah’ lafzı bulunurken altında ise ‘Hasbinallah’ yazıyor.

İşte Arabistan Kralı’nın şovuna dönüşen tartışmalı geçit töreninden ilk görüntüler

 Tatbikat sonrası Kral Abdülaziz şovunu Arap kanalları canlı yayınladı. Canlı yayında Arabistan bayrağı arkasında Türk askerinin de olduğu yürüyüş böyle verildi;