07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TÜRGEV’in Otoparkı Okuldan Kıymetli
TÜRGEV’in Otoparkı Okuldan Kıymetli

TÜRGEV’in Otoparkı Okuldan Kıymetli

Üsküdar Ünalan’daki araziyi, Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i  için yurt alanı yapan imar planına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul alanını küçülttüğü gerekçesiyle itiraz etti. İBB ise itirazı ‘kamu yararı’ diyerek reddetti.

Cumhriyet gazetesinden Hazal Ocak’ın haberine göre,Ünalan Mahallesi’ndeki 55 dönümlük alan, 2001 yılında Şampiyon Spor Tesisleri’ne kiralanarak, spor tesisi yapıldı. Araziye 3 halı saha, 2 tenis kortu, yüzme havuzu, hamam, sauna, fitness merkezi, otistik engelliler için rehabilitasyon merkezi, düğün salonu ve helikopter pisti inşa edildi. Mahalle sakinlerinin de kullanabildiği alan, ağaçlandırıldı.

TÜRGEV araziye göz dikince arazi boşaltıldı

Ancak TÜRGEV, 12 Kasım 2013 tarihinde, Maliye Bakanlığı’na başvurarak, yurt inşa etmek üzere alanın kullanım hakkını istedi. 30 kişinin çalıştığı tesis, 2 yıl önce boşaltıldı. Tesisin boşaltılmasından bir yıl sonra, İBB Meclisi 2016 yılının şubat ayı oturumlarına, tartışma yaratacak bir teklif geldi. “Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanı” olarak görünen alana, yurt otopark yapılması istendi. Teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın, AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

MEB itiraz etti, İBB “kamu yararı” deyip reddetti

Mili Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı, imar planı değişikliğini şöyle değerlendirdi: “Sosyal ve teknik altyapı standartlarını düşürür.” İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu görüş doğrultusunda değişikliğe itiraz etti. MEB’in itirazı, İBB Meclisi’nde itiraz tartışıldı. CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ “TÜRGEV diye bakanlığın görüşünü dikkate almıyorsunuz” dedi. CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden de “Burayı TÜRGEV için organize ediyorsunuz” dedi. İBB, CHP’li Meclis üyelerine rağmen, ‘ kamu yararı var’ diyerek, MEB’in itirazını kabul etmedi