07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TSK Suriye’de YPG Hedeflerini Vurdu
TSK Suriye’de YPG Hedeflerini Vurdu

TSK Suriye’de YPG Hedeflerini Vurdu

TSK Halep’in kuzeyindeki PYD, YPG hedeflerini vurdu. Yapılan açıklamaya göre; paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak dahil 18 hedef imha edildi.  Suriye’nin kuzeyine yönelik hava harekatında 160 ila 200 arasında PYD/PKK mensubu öldürüldü.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 19 Ekim 2016 günü saat 21.11 – 23.59 saatleri arasında gerçekleşen operasyonla ilgili TSK açıklama yaptı. işte o açıklamadan detaylar;

7’si dinamik 18 Hedef vuruldu

Yapılan açıklamada, PYD/YPG terör örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesine Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği; bölgede tespit edilen paletli zırhlı araç, karargâh binası ve barınak olarak kullanılan 7’si dinamik 18 hedefin imha edildiği bildirildi.

160-200 PKK-PYD mensubu etkisiz hale getirildi

”Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargâh, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekât sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK’lı unsurunun etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir”

Baruzah DEAŞ’tan (IŞİD)alındı

TSK’nın açıklamaları şöyle:

Muhalif unsurlar, sabah erken saatlerde, DEAŞ’ın (IŞİD) kontrolünde bulunan Aktarin güneyindeki Baruzah meskun mahallini kontrolü altına almıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 42 DEAŞ (IŞİD) hedefine ve 13 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır.