07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Torpilli Müdür Soruşturulacak mı?
Torpilli Müdür Soruşturulacak mı?

Torpilli Müdür Soruşturulacak mı?

Gerger İmam Hatip Lisesi’nde tecavüz skandalının yaşandığı dönemde okul müdürü olarak görev yapan Mehmet Kabakçı  halen Gürcistan’daki ilk devlet okulunda müdürlük yapıyor.

Mehmet Kabakçı’nın Gerger İmam Hatip Okulu müdürü olduğu dönemde hademe Mehmet Sait Güler’in öğrencileri istismar ettiği belirlenmiş ve tutuklanmıştı. Hademe Mehmet Sait Güler’in suç olmasına rağmen okulun yurdunda yatıp kalkması ve çocukları istismar etmesi gözleri dönemin okul müdürü Mehmet Kabakçı’ya çevirdi. Mehmet Kabakçı Eylül ayında Türkiye’nin resmi ilk yurtdışı okulu olarak Gürcistan Batum’da açılan Türk okuluna  müdür olarak atandı. Gerger Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma için Müdür Mehmet Kabakçı için bir soruşturma yürütülmüyor.

Tecavüz skandalının yaşandığı Gerger Anadolu İmam Hatip Okulu’nun resmi sayfasından ise Mehmet Kabakçı’nın ismi duruyor.

mkabakci

Mehmet Kabakçı Facebook sayfasında Gürcistan Batum Okulu’da görevlendirildiğini yazmıştı. Mehmet Kabakçı Batum Türk Okulu’ndaki görevini sürdürüyor.

kabakci

btum

Batumda’ki Türk Okulu AKP’ye yakın Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk tarafından yaptırıldı. 2016-2017 eğitim yılında açılışı yapılan okul 4 Temmuz’da  Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek Maarif Vakfı’na bağışladı. Galip Öztürk düzenlenen törenle okulu Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ve Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Ali Akdağ’a teslim etti.

4


Mehmet Kabakçı’nın okula tayininde torpilinin Galip Öztürk olduğu ileri sürülürken okulu Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan sık sık ziyaret ediyor.

batum01