07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Torpil’e Yasal Kılıf
‘Torpil’e Yasal Kılıf

‘Torpil’e Yasal Kılıf

Görevde yükselme ve unvan değişikliği atamalarında “torpile” yasal kılıf hazırlandı. Tüm kamu kurumlarını bağlayan genel yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre AKP hükümeti görevde yükselme ve unvan değişikliği atamalarında “torpile” yasal kılıf hazırladı. Tüm kamu kurumlarını bağlayan genel yönetmelikte değişiklikle, bundan böyle atamalarda yazılı sınavın yanı sıra “sözlü sınav” yani mülakat da yapılacak. Sendikaların “yandaş atamalara kapı açılır” diyerek karşı çıktığı düzenlemeye göre yazılıda 70 puan alma şartı da 60’a indirildi.

Tüm kamu kurumları, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliklerini en geç 6 ay içerisinde genel yönetmeliğe uygun hale getirecekler.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yönetmelik ile daha önce sadece yazılı sınav ile atama yapılan kadrolara da sözlü sınav şartı getirildiğine dikkat çekti. “Sözlü sınavlarda geçerli olan tek kriter maalesef yandaş olmaktır” diyen Yokuş, kamuda devlet memuru kavramı yıkılarak, “parti memuru” oluşturulmak istendiğine işaret etti. Yokuş, yönetmeliğin iptali için dava açacaklarını bildirdi.