07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Toplumun Değil AKP’nin Hassasiyeti Gözetildi”
“Toplumun Değil AKP’nin Hassasiyeti Gözetildi”

“Toplumun Değil AKP’nin Hassasiyeti Gözetildi”

Polis LGBTİ’lerin Onur Yürüyüşü ve basın açıklamasına izin vermedi. Onur Haftası Komitesinden yedi kişi gözaltına alındı. Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra bırakıldı.

İstanbul Valiliği’nin LGBTİ’nin Onur Yürüyüşü ve basın açıklamasını yasaklaması üzerine, Onur Haftası Komitesi yürüyüşün formatını değiştirmiş ve İstiklal Caddesi’nin her köşesine dağılacaklarını açıklamıştı.

Komite valiliğe saat 17.00’da Tünel Meydanı’nda basın açıklaması yapmak için başvurmuştu; ancak açıklama için bu istek de uygun görülmemişti.

Saat 16:00’dan itbaren açıklama için seçilen Tünel Meydanında polis gazetecilerin bile durmasına izin vermedi. Polis her gazetecinin kimliğini kontrol etti ve meydana çıkmalarını engelledi.

Avrupa Parlamentosu vekili gözaltına alındı

Onur Komitesi 16:50’de basın açıklaması yapmak için polisle son bir kez görüşme yaptı.Görüşmeden sonuç alınamadı. Meydana çıkmak isteyen göstericilere, polis sert müdahale etti. Onur Haftası Komitesi’nden polisle görüşme yapan yedi kişi gözaltına alındı. Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra bırakıldı. Reintke’nin iki yardımcısı Felix Banaszak ve Max Lucks da gözaltına alındı.

İşte o anlar;

Yürüyüşün yasaklanması üzerine LGBTİ Komitesi şu açıklamayı yapmıştı:

“Bugün yürüyemiyoruz ama aslında yürümeye yeni başladık diyen LGBTİ’ler “Hoşgörüden, tahammülden, izinlerden daha fazlasını istemek için yola çıktık. Kişisel siyasal ve sosyal haklarımızın güvence altına alınması;anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer alması ve LGBTİ+ hareketinin politik bir özne olduğu gerçeğinin tanınması için mücadelemizi her an her yerde örüyoruz.” dedi.

Dağılıyoruz Ayol!

Basın açıklamasında yürüyüşün yasaklanmasında toplumun hassasiyetlerinin gerekçe gösterildiği ama gözetilenin iktidarın hassasiyetleri olduğu vurgulandı. “Bugün yürüyemiyoruz ama aslında yürümeye yeni başladık diyen LGBTİ+’lar “. Hoşgörüden, tahammülden, izinlerden daha fazlasını istemek için yola çıktık. Kişisel siyasal ve sosyal haklarımızın güvence altına alınması;anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer alması ve LGBTİ+ hareketinin politik bir özne olduğu gerçeğinin tanınması için mücadelemizi her an her yerde örüyoruz.” dedi.