07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Tevavüzcü De Ensar Başkanı Çıktı
O Tevavüzcü De Ensar Başkanı Çıktı

O Tevavüzcü De Ensar Başkanı Çıktı

Karaman’da Ensar Vakfı evinde yaşanan tecavüzün üstünü örtme çabaları sürerken Gazeteport yeni bir skandalı ortaya çıkardı.

Halen 2 çocuğa cinsel istismardan tutuklu bulunan Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş’in de geçmişinde Ensar Vakfı var. Mehmet Nuri gezmiş 2001-2003 yılları arasında Riza Ensar Vakfı Başkanlığı yaptı.

Mehmet Nuri Gezmiş Neden Tutuklandı

Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı 56 yaşındaki Mehmet Nuri Gezmiş, küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 7 Ocak 2016’da tutuklandı. Mehmet Nuri Gezmiş 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu şikayetiyle gözaltına alındı. İfadesi alınan M.N.Gezmiş serbest bırakıldı. Bu kez 13 yaşındaki bir erkek çocuğun ailesi cinsel istismar gerekcesiyle şikayet etti. Bu gelişme üzerine Mehmet Nuri Gezmiş savcılık talimatı ile yeniden gözaltına alındı. sonra da çıkartıldığı mahkemece çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanarak Kalkandere Cezaevi’ne göderildi.

Ensar Vakfı Başkanıydı

Rize’deki cinsel istismar rezaletininin tutuklu sanığı Mehmet Nuri Gezmiş Ensar Vakfı’ında 2001-2003 yılları arasında başkanlık yaptı. Ensar Vakfı resmi sitesinde bu başkanlık dönemi halen bulunuyor. Sitede 2001-2003 yılı başkanı Mehmet Nuri Gezmiş yönetim Kurulu Başkanı olarak yazıyor..

Untitled-1

Yerel çayhaber sitesinde 6 Mart 2013 tarihinde Mehmet Nuri Gezmiş’in öz geçmişinde Ensar Vakfı Rize başkanlığı yaptığı yazıyor.

ensarrize1

Suç Geçmişine Rağmen Ensar Vakfı Başkanı Oldu

Mehmet Nuri Gezmiş 2001-2003 yılında Rize ensar vakfı başkanlığı yaptı. Peki suç geçmişinde ne var. Onu da görelim

Mehmet Nuri Gezmiş’in 1983-1987 yılları arasında Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde öğretmenlik yaptığı dönemde küçük yaştaki erkek çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma geçirdi, buna rağmen 2003 yılında kendi başvurusu ile Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine getirildi.

Gezmiş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü iken de 2007 yılında kuruma bağlı yetiştirme yurtlarında kalan erkek çocuklara yönelik cinsel istismar iddiası ile müfettiş soruşturması geçirdi ancak hakkında soruşturma açılmadan görevine devam ettirildi. 2016 yılı Oçak ayında iki erkek çocuğun ailesi şikayet edip işin peşini bırakmayınca bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi.