07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tatavayı Bırakın Sorulara Yanıt Verin !
Tatavayı Bırakın Sorulara Yanıt Verin !

Tatavayı Bırakın Sorulara Yanıt Verin !

Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Yusuf Esenkal’ın yapımcı ortaklardan olduğu TRT’de yayınlanan Filinta dizisinin maliyetini Gazeteport ortaya çıkardı. TRT 56 bölüm karşılığından Filinta dizisi yapımcı şirketi Es Film’e  57.150.000 TL ödeme yaptı. Bölüm başı 1 milyondan fazla para akıtılan dizi yapımcıları şirketlerinin ilk işinde milyonları nasıl kazanabildiklerini açıklayamıyor. Önce Es yapım tarafından yapılan açıklmaya bakalım. Es Film diyor ki;

02.06.2016 tarihinde yazılı basında ve internet medyasında Sayın Bilal Erdoğan’ın Şirketimiz ortaklarından olduğu yönünde gerçek dışı haberlere yer verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Şirketimizin ortaklık yapısı ticaret sicil kayıtlarında halka açık şekilde sunulmuş olup, dileyen herkesin her zaman inceleyip bilgi edinme imkânı bulunmaktadır. Buna rağmen şirketimizle ilgili bu şekilde asılsız haber yapılmasını iyi niyetli bir yaklaşım olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Şirket olarak her anlamda kalitesi yüksek işler yapabilmenin gayreti içindeyiz. İstanbul’un 1700 ila 1900 yılları arasındaki görünümünü dekorlaştıran, Türkiye’de yapılmış en büyük Dizi-Film Platosu yatırımını yapan firmamız için izleyicilerin takdiri ise bu konudaki en büyük dayanağımız ve güvencemizdir.

Şirketimiz, hiçbir somut bilgiye dayanmayan, kamuoyunda Sayın Bilal Erdoğan ve şirketimiz aleyhine olumsuz algı yaratmak maksadıyla üretilmiş gerçek dışı bu haberleri yapanlar hakkında yasal yollara müracaat edecektir.”

Şimdi sorular

1-Haberde Bilal Erdoğan’ın Es Film’e ortak olduğu söylenmedi. Es Film ortağı Yusuf Esenkal ile Bilal Erdoğan’ın eski ortaklıkları ve ilişkisi anlatılıyor.  Es Film ortağı Yusuf Esenkal’ın Bilal Erdoğan’la hangi ortaklıkları oldu? bilalerdoğan.com domaini Yusuf Esenkal’ın şirketinde olduğu neden gizlendi?

filinta2

2-Bilal ve Sümeyya Erdoğan’ın gıda şirketi Doruk Izgara’nın ortağının adı Mustafa Esenkal. Bilal Erdoğan’ın mis hediyelik eşya şirketinde ortağı yine Mustafa Esenkal’dı. Bilal ve Sümeyye Erdoğan’ın ortağı Mustafa Esenkal Filinta yapımcısı Yusuf Esenkal’ın ağabeyi. Es Film 2014’te kuruldu. Yusuf Esenkal’ın daha önce hiç bir TV projesi yok. Es Film kurulur kurulmaz TRT’nin en pahalı projelerinden birini nasıl aldı?

3-Bilal Erdoğan’ın ilk işyerini Cevahir AVM’de açtı. Cevahir AVM’nin o dönem pazarlama müdürü Filinta Yapımcısı Yusuf Esenkal. Bilal Erdoğan’la yakınlığınız Filinta dizisini TRT’ye yapmada etkili oldu mu?

4-Bilal Erdoğan’ın Es Yapım’a ortak olduğu hiç bir zaman söylenmemişken Yusuf Esenkal’ ile sadece ilişki bağları açıklanmışken neden Es yapım’a ortak gibi gösterildiği yalanını söylüyorsunuz?

5- Türkiye’de yapılmış en büyük Dizi-Film Platosu yatırımını yaptığınızı söylüyorsunuz. Platonun kurulduğu alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Bu alan kaç liraya kiralandı? Kiralanan plato ile Es Film’in bağlantısı nedir? Nasıl Bir sözleşme yapıldı?

6-Filinta çekimlerinin yapıldığı plato için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yardım alındı mı?

7-56 bölüm yayınlanan Filinta reytingleri 56 bölümde şöyle oldu..

Untitled-1

Bölüm başı 1 milyondan TL’den fazla ödenen Filinta  bu reytinglerle özel bir kanalda olsa anında yayından kaldırılacakken 56 bölüm nasıl yayınlanabildi? İlk 13 Bölümde en iyi 20.olabilmiş yüksek maliyetli bir dizi özel kanalda 56 bölüm yayınlabilir miydi?

8-Tayyip Erdoğan’ın ve bir dönem TRT’den sorumlu olan Yalçın Akdoğan’ın Filinta dizi setini ziyareti size ayrıcalık sağladı mı?