07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tartışılan O Fotoğrafı Böyle Savundu
Tartışılan O Fotoğrafı Böyle Savundu

Tartışılan O Fotoğrafı Böyle Savundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki konuşmasını ilk tebrik edenlerden biri CHP Milletvekili Deniz Baykal oldu. Bakın Baykal o fotoğrafı nasıl savundu?

Kendisine İngilizce soru soran HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye “Türkçe sormalıydın” diyen Davutoğlu’nu ilk tebrik eden isim Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi’nde üye olan CHP’li Deniz Baykal oldu. Deniz Baykal Davutoğlu’nun konuşması biter bitmez kendisine yaklaşarak elini sıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Parlamenter Meclisi’nde kendisine İngilizce soru soran HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye “Türk Başbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim” diyerek tepki göstermişti. HDP’li Kürkçü, Türkiye’deki mülteciler ve Güneydoğu’daki PKK’ya ilişkin operasyonlarla ilgili soru sormuştu.

Baykal: Benden önce Yunan bakanlar tebrik etti

AKPM Genel Kurulu’nda Başbakan Davutoğlu’yla gerçekleştirdiği ayaküstü sohbetin nezaket görüşmesinden ibaret olduğunu belirterek, konunun medyaya “Baykal’la dikkat çeken yakınlaşma” olarak yer almasına sitem etti. Davutoğlu’nu nezaket bağlamında selamladığını ve “Hoş geldiniz” dediğini ifade eden Baykal, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Benden önce kendisini selamlayan Yunanistan’ın eski dışişleri bakanları Bakoyannis ve Venizelos ile birlikteydik. Umarım Türkiye’deki kutuplaşma böyle bir nezaket davranışını bile yadırgayacak aşamaya gelmemiştir” dedi.