07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şüyuu Vukuundan Beter
Şüyuu Vukuundan Beter

Şüyuu Vukuundan Beter

Sosyal medyada “Ürgüp Belediyesi köpekleri katlediyor” başlığı altında fotoğraflarla yapılan paylaşım, hayvan severleri ayağa kaldırdı. Paylaşılan fotoğraflarda Nevşehir plakalı Ürgüp Belediyesi’ne ait kamyonetten inen görevlilerin  yavru köpekleri tekmeleyerek öldürdüğü öne sürüldü. Belediye suçlamaları kabul etmedi.

Fotoğraflarda yavru köpekleri tekmeleyen kişiler, yerde ölü ve baygın yatan yavrular ve Nevşehir plakalı “50 US 819” araç görülüyor.

Screenshot_3

Belediye: Yalan…Belediyemizi karalamaya çalışıyorlar

Ürgüp Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, olayın gerçek dışı ve belediyeyi karalamaya yönelik olduğu ileri sürüldü. Açıklamada, geçen eylül ayında hayvanların doğal ortama bırakılması sırasında çekilen görüntüler kesilerek hayvanlar sanki tekmeleniyormuş gibi gösterilen görüntülerin sosyal medyaya servis edildiği savunularak şöyle denildi:

“Olayda konu edilen görüntü ve fotoğraflar, hayvanları doğal ortamlarına bırakma esnasında, bir zamanlar bu görevde bulunan ve artık belediyede çalışmayan kimliği bilinen bir şahıs tarafından işten çıkarılmasını bahane ederek (kendi açısından) görüntünün tamamı kullanılmadan sanki hayvan tekmeleniyormuş gibi bir anı kesilerek servis edilen bir görüntü olup, tamamen haksız ve gerçek dışıdır. 2015 yılı Eylül ayı içerisinde gerçekleştiği tespit edilen bu olayla ilgili personeller bu görevi sürdürmemekte olup, belediyemiz tarafından soruşturma başlatılmıştır.”

Ürgüp Belediyesi açıklamasında hayvan severler Ürgüp’e davet edilerek, “Hayvan sever dostlarımıza konuya duyarlılıkları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyor, kendilerini bakımevimize ve Ürgüp’ümüze davet ediyoruz” denildi.