07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Susmak da Bazen Asalettir”
“Susmak da Bazen Asalettir”

“Susmak da Bazen Asalettir”

Cemaat’in egenekon kumpasıyla 2 yıl cezaevinde yatan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Hürriyet gazetesinden Çınar Oskay’a konuştu. Başbuğ röportajında  AKP-cemaat ortaklığında yaşananları ve 15 temmuz sonrasını da değerlendirdi. Eski komutan;” Kimin nasıl baktığını, kimin nasıl destek verdiğini Türk milleti biliyor. Birdenbire 15 Temmuz akşamı mı anladınız?” dedi.

İşte Çınar Oskay’ın İlker Başbuğ ile yaptığı röportajdan o bölüm;

“‘Sıra bana geliyor’ dedi”

– 2011 seçimleri, dershaneler olayı, 3 Temmuz-Fenerbahçe olayı, benim tutuklanmam… Arkasından MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılması Sayın Erdoğan için alarmdı, “Sıra bize geliyor” dedi. O noktada ‘savaş’ dönemi başladı. Sayın Erdoğan tek başına savaştı, yanında fazla adam olduğunu zannetmiyorum.

“Komutanım, sen bunları çok büyütüyorsun”

– Aynı şeyi ben yaşadım. En büyük komplolarla karşı karşıya kaldığımız dönemde kendisine dedim ki “Bu tehdit bugün bize, yarın size”. Cevabı şu oldu: “Komutanım, sen bunları çok büyütüyorsun”. Bana bunu dedi. 2012-2016 arası Sayın Erdoğan, Cemaat tehdidiyle ilgili bangır bangır bağırırken etrafındakiler yüzüne söylememiş olabilir ama arkasından “Ya, bu işi çok büyütüyor” demişlerdir. Doğru mu?

“Susmak da bazen asalettir”

– Aman Allahım, 15 Temmuz’dan sonra bütün Türkiye uyandı! “Çok büyütüyorlar, böyle tehdit olur mu” diyenler bugün Cemaat’in en büyük karşıtı oldular. Onlara da söyledim: Bari bundan sonra konuşmayın. Susun bari, ayıp oluyor. Kimin nasıl baktığını, kimin nasıl destek verdiğini Türk milleti biliyor. Birdenbire 15 Temmuz akşamı mı anladınız? Bari 16 Temmuz’dan sonra konuşmayın, köşenizde durun. Susmak da bazen asalettir.

Röportajın tamamı için linki tıklayın;

http://www.hurriyet.com.tr/ilker-basbug-simdi-de-asker-uzerinde-sivil-vesayet-mi-kuruluyor-40215195