07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Sultan, Şam Aslanı ile Dostluğunu Yenilemeyi Düşünüyor”
“Sultan, Şam Aslanı ile Dostluğunu Yenilemeyi Düşünüyor”

“Sultan, Şam Aslanı ile Dostluğunu Yenilemeyi Düşünüyor”

İngiltere’nin The Independent gazetesi, Orta Doğu muhabiri Robert Fisk’in “Erdoğan, Suriye’de Putin’le dost olmaya hazırlanırken Türkiye’nin düşman listesi kabarıyor” başlıklı makalesini yayımladı. Gaziantep’te düzenlenen bombalı saldırıyı ve  Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından yeniden gelişmeye başlayan Türkiye-Rusya ilişkilerini ele alan bir makalede Erdoğan’ın Esad ile yeniden dost olmaya çalıştığı öne sürüldü.

 

İşte Robert Fisk imzalı o çok tartışılacak makaleden başlıklar;

“Esad, Erdoğan’ın kara listesinde değil”

“Türkiye’nin kara listesi kendi içinde gariplikler barındırıyor. Türkiye, PKK’yı IŞİD’le aynı kara listeye koyuyor. Aynı zamanda Suriye’nin kuzeyinde IŞİD ile savaşan YPG’yi de, PKK ile eş tutuyor. Aynı YPG, ABD’nin havadan desteğiyle IŞİD’e karşı savaşıyor. Daha da ilginçtir ki, bu kara listede Erdoğan’ın son 4 yıldır yok etmeye çalıştığı Esad yönetimi yok.”

“Sultan bu yüzden Şam Aslanı ile olan eski dostluğunu yenilemeye çalışıyor olabilir mi?”

“Suriye rejiminin Gaziantep’teki saldırıyla doğrudan ilişkisi olduğuna çok az sayıda Türk inanacaktır. Sultan Erdoğan, St. Petersburg’a Çar Vladimir’i görmeye gittikten sonra düşmanlarının sayısını azaltması gerektiğinin farkına varmış gibi görünüyor. Çar, Esad’a olan sevgisini ve ordusuyla destek verdiği Esad hükümetinin yıkılması girişiminde Türkiye’nin oynadığı rolü gündeme getirmiştir. Sultan bu yüzden Şam Aslanı ile olan eski dostluğunu yenilemeye çalışıyor olabilir mi? Bundan emin olun.”

“Artık normal hale gelen bu vahşet, Suriye Savaşı’na dahil olma kararının sonucu”

“Erdoğan, Gaziantep saldırısıyla ilgili kimi suçlarsa suçlasın, artık normal hale gelen bu vahşetin, kendi vermiş olduğu Suriye Savaşı’na dahil olma kararının doğrudan sonucu olduğunu görmek zorunda. Savaş sona erse bile Suriye’nin bir daha asla eski Suriye olmayacağı söyleniyor. Ama gerçek şu ki Türkiye de bir daha eski Türkiye olamayacak.O gün geldiğinde Türkiye’nin cumhurbaşkanının kim olduğunu görmek ilginç olacak”