07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Suçlular Nerede Olursa Olsun Yakalayacağız”
“Suçlular Nerede Olursa Olsun Yakalayacağız”

“Suçlular Nerede Olursa Olsun Yakalayacağız”

17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarının kilit ismi Rıza Sarraf’ı Amerika’da tutuklayan savcı Preet Bharara’nın da aralarında bulunduğu savcılar, ABD’deki siber saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamalarda Reza Zarrab yoktu. Ancak basın toplantısında konuşan savcı Bharara, “Suçlular dünyanın neresinde olursa olsunlar, İran’da da olsalar,onları yakalayacağız” dedi.

Reza Zarrab’ı Amerika’da tutuklayan savcı Preet Bharara’nın da aralarında bulunduğu savcılar ve FBI’dan bir direktör, ABD finansal sistemine karşı gerçekleştirilen siber saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Basın açıklamasında ilk sözü alan Başsavcı Loretta E. Lynch, finansal sistemlerinin tehdit altında olduğundan bahsetti. Amerika’nın ulusal güvenliği ve şirketler için tehdit oluşturan siber saldırılar için yasal işlem başlatacaklarını söyleyen başsavcı, “Dünya küçük ve bizim hafızamız çok güçlü! Nerede olursa olsunlar, bu suçlular yakalanacaktır” dedi.

Reza’yı Tutuklayan Savcı: Suçlular İran’da da olsa yakalayacağız

Sarraf’ı tutuklatan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara da konuşmasında Reza Zarrab’a değinmedi. Ancak ince bir mesaj verdi.

İşte o açıklama;

-Sizlere iyi ve kötü haberlerim var. Bu hackerler İran’da bulunuyor. Bunlar tıpkı bir film sahnesini hatırlatıyor ancak bu suçlar gerçek kişiler tarafından işleniyor. Ancak artık küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Siber saldırılar hakkında alt yapılarımıza güvenmenizi istiyorum. Suçlular dünyanın neresinde olursa olsunlar, İran’da da olsalar, onları yakalayacağız.