07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sosyal Medya Yalanları 9
Sosyal Medya Yalanları 9

Sosyal Medya Yalanları 9

1- Trafikte PKK Plakalı Ferrari

Geçtiğimiz hafta yandaş medyanın çeşitli yayınlarında bir haber yayınlandı. İstanbul trafiğinde PKK plakalı bir aracın dolaştığı ve polisin bu konuda alarma geçtiği şeklinde bir haberdi. Oysa photoshop kullanılarak plaka ile oynanmıştı. Ciddiye alınması gerektiğini düşündüğümüz yayın organlarının ciddiyetsiz haber anlayışına kısa bir örnek oldu.

pkk

2-Şortlu Kadın Askerler (!)

Yine geçtiğimiz hafta Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan bir haber. Haberi yapan gazeteciler (?) şortlu erkekleri kadın sanmışlar. Tabi bu da epey yayıldı sosyal medyada.

rus

3- Sümeyye’nin Arabasına Selam Duran Komutan

Sosyal medyada Sümeyye Erdoğan ve eşinin düğün arabasına komutanların selam durduğu şeklinde montaj bir fotoğraf da yayıldı geçen hafta. Çok acemice hazırlanan bu montaja insanlar nasıl inandı hayret etmeden geçemiyor insan.

GetAttachmentThumbnail

4-Papa Erdoğan’ı Öptü mü?

Papanın Erdoğan’ı öperken bir fotoğrafı da muhalif kesim tarafından çokça paylaşıldı. Tabi fotoğrafın montaj olduğu kısa sürede ortaya çıktı. İnsanlar maalesef araştırmadan yorum yapmadan duramıyor.

papa

5-Namaz Kılan Dövüldü mü? 

Bir de arşivden bir paylaşım yapalım. Namaz kıldığı için dövüldü diyerek lanse edilen kişinin hiç de bu yüzden saldırıya uğramadığı, haberin doğrusu gözlerine sokulunca anlaşıldı.

dayak