07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sivillere Ateş Açıldı…4 Kişi Öldü… Tuhaf Savunma
Sivillere Ateş Açıldı…4 Kişi Öldü… Tuhaf Savunma

Sivillere Ateş Açıldı…4 Kişi Öldü… Tuhaf Savunma

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde devriye gezen ‘kobra’ tipi zırhlı polis aracının kulesindeki makineli tüfek henüz belirlenemeyen nedenle ateşlendi. Kurşunlar mobilya mağazasında bulunan 4 kişiyi öldürdü, olayda 2 kişi de yaralandı.Ölenler arasında HDP’li Pervin Buldan’ın yeğeni de var. Zırhlı aracın kule bölümünde görevli olan silah sorumlusu polis İ.M. gözaltına alındı. Polis memuru İ.M. ifadesinde “Silah kendiliğinden ateş aldı” dedi.

Olay, ilçenin en merkezi yeri olan Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Eski Cezaevi Kavşağı’nda saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Orman Mahallesi’nde devriye görevi yapan polis zırhlı aracın kule kısmında bulunan makineli tüfek, henüz bilinmeyen nedenle seri halde ateş aldı. Makineli tüfekten çıkan kurşunlar cadde üzerinde 6 katlı binanın girişindeki mobilya mağazasına isabet etti. İşyeri ortaklarından Aydın Tümen ile çalışanlardan Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya ve Serhat Buldan yaralandı.

Pervin Buldan’ın yeğeni de hayatını kaybetti

Olay yerine sevk edilen ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Serhat Buldan, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü ve Aydın Tümen yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Ölen 4 kişiden Serhat Buldan’ın, HDP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın yeğeni olduğu belirtildi. Yaralılar Şemsettin Çakmakçı ve Mehmet Ali Kaya’nın tedavisi ise sürüyor.

“Ben tetiğe dokunmadım”

Zırhlı polis aracında kulede görevli ve silahtan sorumlu olan polis İ.M. gözaltına alındı. Silahın neden ateş aldığı henüz bilinmezken polis İ.M.’nin ilk ifadesinde “Ben tetiğe dokunmadım. Silah kendiliğinden ateş aldı, neden olduğunu bilemiyorum” dedi.

Soruşturma başlatıldı

Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Hakkari Valiliği’nden yapılan soruşturmayla ilgili açıklamada, “Aracın kule kısmında görevli polis memuru İ.M. alınan ilk ifadesinde aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir. Konuyla ilgili olarak aracın kule bölümünde görevli polis memuru İ.M. gözaltına, olaya karışan zırhlı araç muhafaza altına alınmış, olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için İçişleri Bakanlığınca Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiş. İlgili Mülkiye başmüfettişi tarafından çalışmalara başlanmıştır” denildi.