07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ses Kaydı Varsa Yayınla !
Ses Kaydı Varsa Yayınla !

Ses Kaydı Varsa Yayınla !

Yandaş Yeni Birlik gazetesinin sahibi Avni Özgürel, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sonradan yalanlamasına karşın “Başkanlık değerlendirilebilir” haberinin arkasında olduğunu söyledi. Özgürel Baykal’ın sözlerinin ses kayıtların mevcut olduğunu iddia etti.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal’ın başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak “Sistem kaçınılmaz noktaya gelince bunu değerlendirmek gerekir diye bakıyorum. Bu kadar sıkıntıyı yaşadığımız bir dönemin şartları içinde değerlendirmemiz gerekir başkanlık sistemini” dediğine ilişkin Özgürel’in haberi, gündeme bomba gibi düştü.

Yenibirlik gazetesinden Özgürel, kendisine demeç veren Baykal’ın sözlerini gazeteye de bu şekilde taşıdı. Gazetedeki haberde “CHP, bu konuda özündeki, kökündeki projeye sahip çıkan bir anlayışla parti kamuoyunun önünde iddialı bir şekilde yer tutabilmeli. Ben inanıyorum ki başkanlık rejimi partimiz için önemli önemli bir yer tutacak” ifadesi yer aldı.

Ancak Baykal, bu haberin yayınlanmasından sonra bir düzeltme yayınladı. Baykal, başkanlık sistemine “sonuna kadar direnilmesi” gerektiğini vurguladı.