07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şemdinli’de Bombalı Saldırı: 18 Şehit
Şemdinli’de Bombalı Saldırı: 18 Şehit

Şemdinli’de Bombalı Saldırı: 18 Şehit

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye terör örgütü PKK tarafından  bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre şehit asker sayısı 9’dan 10’a yükseldi. Alçak saldırıda 8 vatandaş da hayatını kaybetti. 11’i asker 27 yaralı var

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Durak Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK’lılar bu sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Kontrol noktasına yönelik bombalı araçla yapılan saldırıda 10’u asker 18 kişi şehit oldu, 11 asker de yaralandı.

6-7 metre derinliğinde bomba çukuru oluştu

Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi. Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi.

Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

RTÜK’ten yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Hakkari’deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.