07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Savaş Hali’nde Bugün: 5 Şehit
‘Savaş Hali’nde Bugün: 5 Şehit

‘Savaş Hali’nde Bugün: 5 Şehit

 

Mardin Nusaybin ve Şırnak’ta devam eden PKK operasyonlarında 3 asker ve 2 polis şehit oldu…Nusaybin’deki çatışmalarda 9 asker de yaralandı.

Nusaybin’de  14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlatılan operasyonunun 11’inci gününde, Jandarma Özel Harekat timleri binaya girdikleri sırada PKK’lılarca  tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 1 uzman çavuş şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

İlçenin Otogar Kavşağı’nda da, PKK’lılar tarafından önceden tuzaklanan patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Bazılarının durumu ağır olan yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı..

Şırnak’ta Çatışma: 2 Polis Şehit

Şırnak kent merkezinde bulunan Dicle Mahallesi’nde çatışma çıktı. Çatışmada PKK’Lıların açtığı ilk ateşte, 1 özel harekat polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru da yaralandı. Yaralı polis Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.