07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şam’da Cuma Namazı Planı Çöktü
Şam’da Cuma Namazı Planı Çöktü

Şam’da Cuma Namazı Planı Çöktü

Suriye ordusu Halep’e yardım korudorunuu kesti, Cenevre görüşmeleri ertelendi,AKP sözcüsü Ömer Çelik YPG’nin Fırat’ın batısına geçtiğini itiraf etti. 70 bin mülteci Türkiye sınırına yürüyor.

AKP Sözcüsü Çelik: YPG Fırat’ın batısına geçti

indir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, büyük bölümünü YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Fırat’ın batısına geçtiğinin tespit edildiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Türkiye, Suriye’yi işgal edebilir

Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahaleye hazırlandığına inanmak için ciddi nedenleri olduğunu söyleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, “TSK’nin gizli hazırlık içinde olduğunu gösteren işaretler artıyor” dedi

Erdoğan: Cenevre’de niye toplandınız?

erddd

Erdoğan, Cenevre görüşmelerinin ertelenmesini sert bir dille eleştirdi: “Siz niye toplanıyorsunuz? Dünyayı oyalamak için mi bir araya geliyorsunuz? Dünya sizden cevap bekliyor: Cenevre’de niçin bir araya geldiniz?

Davutoğlu: 70 bin mülteci Türkiye yolunda, felaket olabilir

zzzzzzzzz

Başbakan Davutoğlu, Esad rejimi tarafından bombalanan Halep’ten 70 bin mültecinin Türkiye’ye doğru harekete geçtiğini söyledi. Halep’e insani yardım koridorunun kesildiğini vurgulayan Davutoğlu “felaket yaşanabilir” uyarısı yaptı.

Binlerce insan Türkiye’ye doğru harekete geçti

Halep ve çevresinden kaçan binlerce Suriyeli, Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşı tarafında yoğunluk oluşturdu. Başbakan Davutoğlu bugün 70 bin kişinin Türkiye’ye doğru hareket ettiğini açıklamıştı. Öte yandan, Kilis’te sınırdaki hareketlilik nedeniyle görevli asker ve polislerin izinleri ikinci bir karara kadar kaldırıldı.

Bölgede ateş çemberinde

Hükümet güçleri, Nubbul ve Zehra’ya girmelerinin ardından, Türkiye sınırını kapatıp Halep ve İdlib’i almaya hazırlanıyor. Muhaliflerin Gözlemevi’ne göre ‘rejim 3 yılda yapamadığını 72 saatte yaptı’