07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sabah Gazetesi Erdoğan’ı Trollemiş
Sabah Gazetesi Erdoğan’ı Trollemiş

Sabah Gazetesi Erdoğan’ı Trollemiş

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,Tayyip Erdoğan’ın “müjde” olarak duyurduğu “OECD’nin Türkiye’yi orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçirdiği” açıklamasını TBMM gündemine taşıdı. Erdoğan’In o açıklamayı Sabah gazetesinin haberin üzerine yaptığı ve haberin de yanlış çeviri nedeniyle yapıldığı ortaya çıktı.

Odatv’nin haberine göre, Erdoğan’ın, Türkiye’nin “yüksek gelirli ülkeler” sınıfına geçtiği müjdesinin hatalı olduğu ortaya çıktı.. Hatanın sebebi ise, OECD’nin uluslararası göç raporundaki senaryonun, Sabah gazetesi tarafından yanlış çevirisi sonucu gerçek sanılması.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tayyip  Erdoğan’ın müjde olarak açıkladığı “OECD’nin Türkiye’yi orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçirdiği” açıklamasını TBMM gündemine taşıdı. Öztrak, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesinde, Erdoğan’ın açıklamasından bir gün önce aynı iddianın bir gazetede haber olarak yer aldığını fakat bunun hatalı olduğunu ifade etti.